Profesional, ca şi în politică, Cristian Gentea excelează: a fost premiat pentru întreaga sa activitate în domeniul nuclear!

0
432

Joi, 6 februarie, Argeşul a mai bifat o premieră cu care argeşenii au tot dreptul să se mândrească. Unul de-al lor, unul dintre puţinii argeşeni care se bucură de recunoaştere internaţională, Cristian Gentea, directorul general al RATEN (Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară), a fost premiat pentru întreaga sa activitate în domeniul nuclear.

Fizician de renume, Cristian Gentea a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti ca şef de promoţie. A lucrat permanent în domeniu, urcând treaptă cu treaptă până la funcţia de director general al ICN Mioveni şi, ulterior, de director general RATEN.

Premiul oferit d-lui Cristian Gentea în cadrul Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei a fost înmânat de către preşedintele forului, dl. Iulian Iancu, unul dintre specialiştii cei mai renumiţi ai României în domeniul Energiei.

Ar mai fi câte ceva de spus. Cristian Gentea face politică din 1996. În PSD. Numai în PSD! Şi acolo a urcat treaptă cu treaptă până a ajuns preşedinte executiv al PSD Argeş, a doua funcţie în cadrul organizaţiei judeţene.

Cei din PNL, USR, PMP etc. au pretins mereu că PSD este un partid al oamenilor needucaţi, fără şcoală, de care intelectualii cu blazon fug ca dracu’ de tămâie.

Ei bine, se vede încă o dată că lucrurile nu stau deloc aşa. Între Cristian Gentea şi liderii judeţeni ai PNL, USR, PMP lucrurile stau exact invers. Ar putea să le fie model atât în carieră, cât şi în politică!

Evident, prezenţa lui Cristian Gentea la conducerea PSD Piteşti este şi va fi un mare avantaj la alegerile locale. Pentru că este un om politic ce a adus în scena publică rigoarea şi profesionalismul profesiei în care excelează şi pentru care a fost premiat acum la cel mai înalt nivel!

D.M.D.