Printre întrebările care necesită un răspuns imediat: ştie conducerea Universităţii din Piteşti că are cadre didactice care invocă boli psihice grave în faţa autorităţilor statului?

0
483

De câteva luni bune, „Ziarul de Argeş” a scris despre anumite probleme existente la Universitatea din Pitești. Deşi am avut sesizări de la cadre universitare, documente şi alte probe solide, am căutat să abordăm subiectul în modul cel mai delicat posibil. Ne-am gândit să protejăm imaginea unităţii de învăţământ superior, să evităm cumva prejudicierea prin ricoşeu a reputaţiei cadrelor universitare serioase.

Ei bine, am greşit. Pentru că nimeni nu pare să se sinchisească. Nimeni nu pare afectat şi nimeni din conducerea universităţii nu se simte dator să dea un răspuns la toate aspectele a căror lămurire am cerut-o în repetate rânduri.

Ei bine, începând de mâine vom relua publicarea unor pasaje uluitoare din mesajele liderului sindical Mircea Bărbuceanu către colegii săi din Sindicatul Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP). Limbajul acestui domn este incalificabil. Atacurile lui la adresa ultimilor trei rectori, a unor membri ai Senatului Universităţii şi a altor cadre universitare sunt de netolerat pentru orice om de bun-simţ. Cu toate acestea, cei care conduc astăzi Universitatea din Pitești tac. Tac şi speră probabil că ne vom plictisi şi vom abandona acest subiect, aşa cum se întâmplă de obicei în cazul presei locale. E un raţionament greşit, care va fi infirmat de viitor.

Deocamdată aşteptăm, cu din ce în ce mai puţină răbdare, răspuns la următoarele întrebări:

  • Are de gând noua conducere a Universităţii din Piteşti să ia măsuri disciplinare cu sindicalistul Mircea Bărbuceanu? Sau măcar să ia în discuţie cazul său ca să vedem şi noi cine îl susţine şi cine va îndrăzni să-i ia apărarea acestui personaj cu vocabular descalificant?
  • Cine se face vinovat pentru transformarea unui neavenit ca Gigi Axinte de la „Argecom” din student tomnatic (în jur de 50 de ANI!) în lector doctorand, responsabil cu predarea unui curs de management în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice? E o chestiune veche, suntem de acord, dar lucrurile nu pot rămâne aşa, fără nominalizarea clară a celor responsabili!
  • A verificat cineva din cadrul conducerii Universităţii din Piteşti cazurile profesoraşilor deveniţi peste noapte inventatori şi premiaţi la Geneva? Adică în afară de Şuţan Claudiu, care are antecedente indiscutabile în domeniu, fiind autorul real al tuturor invenţiilor, restul „premiaţilor” de la Geneva, printre care Gigi Axinte, fostul rector Ionel Didea, sindicalistul Mircea Bărbuceanu etc., n-au avut nicio legătură cu inovaţia timp de zeci de ani, după care s-au descoperit brusc savanţi de renume mondial? Hai să fim serioşi!
  • Ştie conducerea Universităţii din Piteşti că are cadre didactice care invocă boli psihice grave în faţa autorităţilor statului? E normal ca studenţilor să le predea cineva aflat în această situaţie? Dacă vreţi documente, vă vom prezenta documente!
  • Nu în ultimul rând, a verificat cineva, după cum s-a anunţat „pe surse”, situaţia de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, unde atât soţul prodecanului Delia Duminică, militar angajat cu contract, cât şi sora acesteia, casieră la o societate comercială, au obţinut licenţe (soţul chiar şi un master!) fără a profesa ulterior ca jurnalişti sau comunicatori. Foarte mulţi spun că nu prea s-a trecut pe la şcoală, că profesorii i-au tratat preferenţial etc.

Ce spuneţi, domnule rector? Este sau nu nevoie de lămuri publice în toate aceste chestiuni?

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns