Prime Kapital, cel mai mare investitor privat din istoria Piteștiului, va demara în acest an procesul de regenerare urbană a cartierului Tudor Vladimirescu!

0
202

Anul 2020 va fi pentru municipiul Piteşti un an deosebit de important. Va fi anul în care o semnificativă parte a comunităţii piteştene, de decenii vitregită şi oarecum abandonată într-un cartier mărginaş, fără acces facil, fără mijloace de transport în comun etc., va simţi din nou că locuieşte într-un oraş de cinci stele ca Piteștiul.

Cartierul Tudor Vladimirescu, o zonă aflată pe malul Argeşului pe care, din lipsa fondurilor, edilii Piteștiului din ultimii 50 de ani nu au reuşit s-o conecteze rutier la axa centrală care traversează Piteștiul din zona de nord (Bascov) până în sud, la ieşirea spre Autostrada A1 (Prundu), va fi în acest an, şi în următorii trei, vedeta dezvoltării urbane din Piteşti.

În 27 iunie, Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital, declara pentru ziarul „Bursa”:

În Piteşti avem un proiect de reconversie urbană în apropierea centrului oraşului, mai precis în cartierul Tudor Vladimirescu, dincolo de calea ferată. Avem acolo un site de 13 hectare unde acum se desfăşoară activităţi de industrie grea în apropierea blocurilor. Activităţile care se desfăşoară acum acolo vor fi relocate astfel încât nu se vor pierde locuri de muncă şi în locul lor inserăm activităţi mult mai prietenoase cu mediul înconjurător şi mult mai potrivite cu ţesutul urban existent în imediata vecinătate.

Pe amplasamentul respectiv vom construi un mall de circa 80.000 mp şi o componentă de infrastructură publică ce lipseşte de foarte mulţi ani din oraş – anume o pasarelă auto şi pietonală ce va lega acel cartier, în care locuiesc mai bine de 16.000 de piteşteni (peste 10% din populaţia Piteştiului), de restul oraşului. Respectiva infrastructură necesită o investiţie de peste 6 milioane euro pe care o vom finanţa din surse proprii şi o vom dona municipalităţii la final. Investiţia în acest proiect este de 80 de milioane euro, acum fiind în faza de PUZ. Urmează să primim autorizaţia până la finalul acestui an – începutul anului următor”.

Între timp s-a obţinut acordul de mediu, au avut loc la sediul Primăriei Piteşti cele două dezbateri publice impuse de lege prin care s-a dat undă verde proiectului din punct de vedere al protecţiei mediului şi se aşteaptă primele zile de primăvară pentru emiterea autorizaţiilor care să permită debutul lucrărilor la pasarela rutieră ce va permite legătura peste calea ferată a locuitorilor din Tudor Vladimirescu.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est. Cu o prezenţă amplă pe piaţa din România, acesta este integrat pe verticală. Echipa P.K. numără peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar, specialişti ce îmbină competenţe multidisciplinare şi acoperă întregul lanţ valoric specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor, până la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor.

Prime Kapital derulează în prezent nu mai puţin de zece proiecte de anvergură în România. Investitorul este prezent în Iaşi, Piteşti, Târgovişte, Zalău, Sf. Gheorghe şi Bucureşti, cu proiecte în desfăşurare. În portofoliul celor de la P.K. mai există o serie de proiecte finalizate în Bucureşti, Arad, Baia Mare, Roman etc.

D.M.D.

Lasa un raspuns