Primarul PNL de la Izvoru, Claudiu Neguţ, face investiţii dubioase şi supraevaluate şi „a reuşit” ca o comună cu un buget de 10 miliarde să aibă de încasat de la ţiganii care l-au susţinut la vot restanţe de 13 miliarde lei!

1
718

PNL este o construcţie politică sinistră, formată din personaje caricaturale, asemenea beţivului naţional Ludovic Orban. Mizeria asta care se pretinde partid politic şi cerşeşte voturile românilor pentru a veni la guvernare a reuşit să se facă de râs iremediabil (şi) în Argeş promovând numai aleşi locali incapabili, inconsecvenţi, impotenţi şi prăduitori.

„Ziarul de Argeş” va prezenta, începând de astăzi, aventurile spectaculoase ale unui băiat, Claudiu Neguț, ajuns printr-o ironie a sorţii primar al comunei Izvoru. Evident, primar PNL, care şi-a bazat campania electorală pe minciuni şi manipulări, pe promisiunea că va elimina corupţia şi tirania fostului edil PSD Cornel Neacșu şi pe angajamentul că va dezvolta rapid această comună săracă din sudul judeţului. Ca o ultimă paranteză, fostul primar, Neacşu, om serios şi corect, care n-a fost niciodată acuzat de ceva de organele statului, este deja regretat de locuitori, la nici doi ani de la alegeri. Pentru că schimbarea edilului a fost doar bucuria nebunilor!

Claudiu Neguț este de profesie informatician. Cel puţin pe această funcţie a fost angajat iniţial de ruda sa, Nicolae Mihăescu, alt ciudat ajuns pentru un mandat primar la Izvoru (între timp omul a decedat!). De competenţa lui profesională nu dorim să vorbim acum, pentru că nu suntem la o emisiune de glume proaste. Sunt colegi de-ai lui din primărie care susţin că omul crede şi acum că un calculator se deschide cu telecomanda, iar viruşii dintr-un PC se elimină cu Parasinus!

În fine, campania electorală a acestui liberal de conjunctură s-a bazat pe promisiuni fantasmagorice şi pe minciuni sfruntate. Toate acestea, combinate cu înţelegeri dubioase (care de-abia acum ies la iveală!) cu clanurile de ţigani interlopi din comună, l-au dus la o victorie destul de categorică. Între timp, datoriile ţiganilor în cauză la bugetul comunei Izvoru au ajuns la peste 13 miliarde lei, bani pe care nimeni nu se oboseşte să-i încaseze, deşi datornicii au mai toţi proprietăţi, terenuri, microbuze şi dubiţe de marfă etc. Mulţi dintre ei fac comerţ cu legume pe scară largă, şi-au ridicat vile cu mai multe etaje, dar nu plătesc nicio taxă, pentru că protectorul lor, primarul Neguț, se gândeşte deja la alegerile din 2020! Dar despre acest subiect şi despre altele la fel de imorale vom vorbi în perioada următoare.

Astăzi vrem să vă prezentăm cadrul general existent la Izvoru, o comună superbă pe care însă propria administraţie caricaturală, prăduitoare şi dominată de nepotisme şi cumetrii a pus-o pe butuci în nici doi ani de la alegeri.

Primarul Claudiu Neguț conduce comuna Izvoru ajutat de naşa lui, Popescu Simona, contabila primăriei. Aceasta este geniul rău care a făcut dintr-un edil, oricum incompetent şi nepriceput, un dezastru pentru localitate.

Iată ce „investiţii” a făcut administraţia Claudiu Neguț la Izvoru, cu precizarea că toate au fost făcute cu firme de casă, prin încredinţări directe (deci fără licitaţii), societăţile în cauză neavând utilajele necesare şi nici angajaţi cu contracte de muncă, conform legii. Şi aici verificările instituţiilor abilitate vor dovedi acest lucru. Precizăm că fiecare aşa-zisă investiţie va fi prezentată pe larg ulterior.

Deşi în comună exista o unitate de pompieri care avea sediu în spatele Primăriei, dotat cu tot ce trebuie, edilul a construit o remiză de pompieri în care a băgat aproape 2 miliarde lei (iniţial ar fi trebuit să coste 1,5 miliarde!). Totul pentru a-l aduce la Izvoru de la Stolnici pe nimeni altul decât naşul său, Popescu Leonard, soţul contabilei. Pentru acest pompier, unul dintre cei mai înstăriţi oameni din Izvoru, totul este posibil. Inclusiv ajutorul direct al Primăriei Izvoru (dezvoltăm subiectul în viitor).

Edilul a irosit peste 2 miliarde lei pe un teren sintetic amenajat vizavi de Primăria Izvoru. Lucrarea a fost executată necorespunzător, la fiecare ploaie apa ajungând să băltească peste tot ca o mlaştină. Nu s-a respectat proiectul care prevedea o soluţie împotriva acumulării de apă în valoare de circa 700 de milioane de lei.

Nu mai puţin de 2,7 miliarde lei au fost cheltuite pe un gard la Şcoala Gimnazială Izvoru. Preţul nu mai necesită niciun fel de comentariu, mai ales că în spate s-a amenajat cu plasă de sârmă…

Facem precizarea că bugetul comunei este pe undeva în jurul a 10 miliarde lei vechi. Bani puţini, care ar trebui să fie gospodăriţi cu grijă, mai ales dacă avem în vedere că peste o treime din locuitorii din Izvoru nu plătesc taxe şi impozite, ba chiar unii beneficiază de ajutoare sociale nemeritate, pe care le primesc chiar şi când se află în străinătate. Lucru, evident, uşor de dovedit!

În episodul viitor vom prezenta situaţia financiară incredibilă a liberalului Claudiu Neguț de când a ajuns primar la Izvoru. Avere de magnat, nu de bugetar!

Citiţi „Ziarul de Argeş” fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!

D.M.D.

1 Comentariu

Lasa un raspuns