Primarul piteștenilor le-a predat o nouă lecție de administrație consilierilor liberali în problema mega investiției de 100 de milioane de la Pitești: ,,Greu cu știința de carte!

0
22591

Ieri, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a comunicat piteștenilor intrarea în linie dreaptă a celei mai importante investiții a administrației municipale din acest mandat: Stadionul Nicolae Dobrin!

Potrivit siteului economedia.ro, statul a scos la licitație construcția stadionului „Nicolae Dobrin“ din Pitești. o investiție 70 de milioane de euro, inaugurarea urmând să aibă loc în 2026.

Compania Națională de Investiții, în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a scos la licitație în SICAP un contract de 339 milioane lei pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion „Nicolae Dobrin“, din Pitești, investiție aprobată spre finanțare de la bugetul de stat încă din decembrie 2022.

Stadionul ce poartă numele legendei fotbalului de la  FC Argeș este inclus la „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard.

Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață.

Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori

Contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni,  execuția 29 luni, și perioada de garanţie de bună execuție a lucrărilor 60 luni.

Ofertele se deschid în 7 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală aleasă la abordarea proiectului.

Imediat însă, cum ne-au obișnuit în ultimii 3 ani, o serie de aleși publici ai PNL, care și-au făcut un obicei (unul prost!) de a comenta și a minimaliza reușitele primarului Cristian Gentea, au ieșit public cu comentarii pe cât de răutăcioase pe atât de inepte, în care susțineau că mega investiția care urmează să aibă loc la Pitești ,,ar fi intrat la apă” și ar fi pierdut deja 30% din valoare, fiind redusă de la 100 de milioane de euro la doar 70 de milioane!

Astăzi, a venit replica nimicitoare a primarului Cristian Gentea care, nu doar că i-a pus la locul lor pe acești politicieni de duzină, de facebook, dar le-a și arătat, pe înțelesul lor, că n-au nici o șansă să devină adevărați oameni politici. Pentru că sunt limitați, înțeleg greu și uită repede!

,,Greu cu știința de carte!

Legat de noul stadion, am văzut reacții cu privire la faptul că investiția “a intrat la apă”, de la 100 de milioane de euro, la 70.

Lucrurile stau în felul următor: CNI-ul a scos la licitație partea de construcții-montaj, respectiv proiectare, adică 338.961.775 lei.

În plus, sunt sume aferente taxelor, acordurilor, dirigenției de șantier, cotei CNI (8%), precum și pentru diverse și neprevăzute (10%), care nu se scot la licitație, sumele fiind gestionate de CNI, pe parcursul implementării proiectului.

Deci, stați liniștiți, investiția este de 100 de milioane de euro (cum puteam să mint, când există o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial!), iar contribuția din bugetul local rămâne cea votată, respectiv 1,7%.

Pentru conformitate, vedeți mai jos devizul general.”, a precizat Cristian Gentea, primarul piteștenilor!

D.M.D.