Primarul Dumitru Voicu s-a făcut de râs la deschinderea DNA

0
1112

dumitru_voicuPrimarul Dumitru Voicu de la Miceşti are două calităţi. Este urât şi îi place alcoolul! Dacă mai adăugăm şi faptul că este inteligent ca o sobă, atunci avem imaginea unui edil de care PSD Argeş trebuie să se debaraseze de urgenţă!
Toate trăsăturile de caracter enumerate mai sus au contribuit decisiv la realizarea unui moment fabulos, care ar face orice comedie să pară o glumă proastă. Şi orice comediant să pară lipsit de talent în faţa umorului involuntar al primarului anchetat penal pentru că a lovit, în mod intenţionat, un poliţist cu maşina!
Într-una dintre primele săptămâni ale acestei veri, edilul Dumitru Voicu s-a prezentat la serviciu într-o stare jalnică. Fiind luni, toţi angajaţii Primăriei Miceşti ştiau deja că şeful lor va întârzia considerabil şi că, din cauza parangheliilor de sfârşit de săptămână, va veni la birou mahmur şi într-o dispoziţie proastă.
Când a intrat în secretariat, viceprimarul i-a tăiat calea şi, cu o faţă pierită, i-a spus: „Domn’ primar, domnii vă aşteaptă pe dumneavoastră şi…”. Şi n-a mai apucat să termine, pentru că edilul Mitică l-a repezit tăios: „Bă, azi n-am timp de ei! Zi-le să vină mâine că azi n-am niciun chef!”. După care a intrat tacticos în birou şi s-a pregătit să dea câteva telefoane de început de săptămână. (Prietenii ştiu de ce!) Cele două persoane care-l aşteptau pe edil, aflate într-un colţ, se prăpădeau de râs, fără să pară deranjate de modul expeditiv în care a căutat să scape de ele primarul din Miceşti.
Numai că Voicu n-a apucat să vorbească la telefon, pentru că viceprimarul a dat buzna în birou şi i-a spus, tremurând, că „oaspeţii” erau… de la DNA! În două secunde, primarul a rămas fără tupeul de tractorist pe care-l afişează şi a ieşit din birou, umil şi speriat.
Mitică să fii, noroc să ai! Cei doi judiciarişti DNA nu veniseră (încă!) să-l ridice. Aveau de ridicat în schimb nişte documente care atestau batjocura în care s-au făcut punerile în posesie pe raza comunei Miceşti. S-au răzbunat însă elegant, reţinându-l la primărie pe Dumitru Voicu până s-au făcut mii de copii după toate dosarele vizate.
Ce-ar mai fi de spus pentru moment? Doar că unul dintre reprezentanţii DNA a fost comisarul-şef Dan Nicolae, fostul comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Aşa stând lucrurile, gândiţi-vă cât de matol era în acea dimineaţă primarul Voicu dacă n-a fost în stare să-l cunoască pe fostul şef al poliţiei argeşene, trecând pe lângă el ca un accelerat prin Gara Lehliu!
Zilele următoare vom încerca să desluşim împreună ce căutau cei de la DNA la Miceşti şi de ce devine foarte improbabilă participarea primarului Dumitru Voicu la alegerile din iunie 2016!
D.M.D.

Lasa un raspuns