Primărie din Argeș, datornică pentru drumuri proaste

0
470

drumuri-proaste1            Am trăit să o vedem și pe-asta! Cu tot cu celebritatea pe care drumurile proaste ne-au adus-o pe întregul mapamond și în ciuda constantelor noastre plângeri legate de gropi și lipsa asfaltului, ignoranța autorităților este una constantă: mute și surde în fața accidentelor, nimeni nu pare a sesiza că șoselele în România sunt o problemă de interes național. Când auzim însă că o primărie din Argeș va plăti daune tocmai din cauza condițiilor în care se circulă pe drumurile publice și cele comunale, mare ne este mirarea și ajungem să ne întrebăm: să fie cumva o glumă?

Ei bine nu! Nu este nici 1 aprilie și nici un banc cu Bulă, este adevărul gol-goluț. O primărie din Argeș, comuna Băiculești, a fost obligată printr-o hotărâre a Judecătoriei Curtea de Argeș să plătească zilnic suma de 80 euro către reclamanta Simona Lucia Niculescu. Suma urmează a fi destinată închirierii unui autoturism 4×4 cu care doamna ar avea posibilitatea de a ajunge la al său domiciliu, având în vedere că automobilul proprietate personală ar fi fost distrus iremediabil datorită drumului imposibil de străbătut. Durata obligației de plată: nedeterminată ori până când drumurile locale din Valea Brazilor (acolo locuiește reclamanta) vor fi reabilitate. Cu alte cuvinte, nedeterminată.

Simona Lucia Niculescu a devenit renumită în urmă cu câțiva ani, când a mai primit câștig de cauză într-un proces împotriva aceleiași primării Băiculești, primărie din Argeș, proces în urma căruia autoritățile locale au fost obligate să asfalteze drumul care ducea spre locuința doamnei reclamante. Dar cum la noi la români chiar și hotărârile judecătorești sunt opționale și adaptabile bunului plac al omului, autoritățile locale au luat înțeleapta decizie de a ignora cu desăvârșire cele instituite de o instanță de judecată competentă și au omis să mai asfalteze drumul cu pricina.

Și iată-ne după câțiva ani, aceeași primărie din Argeș, aceeași doamnă nemulțumită, un alt proces, din nou favorabil celei din urmă. Se pare că nici de această dată conducerea primăriei nu intenționează să execute de bunăvoie hotărârea instanței, căci edilul comunei declara de curând că decizia i se pare absurdă și va declara apel împotriva acesteia. Noi, în schimb, apreciem perseverența doamnei Niculescu! Dacă de două ori a intentat proces împotriva drumurilor proaste și autorităților necompetente și a mai și câștigat, cu siguranță că un simplu refuz nu o va împiedica să o mai facă și a treia, a patra oară… De câte ori este nevoie!

Așadar, dragă doamnă, noi vă dorim multă răbdare și un avocat priceput!

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns