Primăria Rucăr şi Garda Forestieră Ploieşti tac asurzitor în cazul potenţialei defrişări ilegale de la izvoarele Dâmboviţei

0
463

Acum trei săptămâni, „Ziarul de Argeş” a prezentat un caz de potenţială defrişare ilegală în zona Rucăr. (Articolul complet, aici!)

La sesizarea unui cetăţean, reprezentanţii Gărzii Forestiere s-au deplasat într-o păşune gol alpin, undeva la izvoarele Dâmboviţei. Au  găsit aici 158 de brazi marcaţi în vederea tăierii cu ciocanul de marcat de la Ocolul Silvic Codrii Verzi din Piteşti!

Nouă acest lucru ni s-a părut în neregulă, deoarece marcarea nu se făcuse la comanda proprietarului terenului, Primăria Rucăr, ci la solicitarea unei entităţi private care arendase suprafeţe forestiere în zonă.

Ca să lămurim lucrurile am solicitat o serie de informaţii, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, atât de la Garda Forestieră Ploieşti, cât şi de la Primăria Rucăr. Am primit de mult confirmările că solicitările noastre au ajuns la ambele instituţii, numai că răspunsurile n-au binevoit să ne parvină până astăzi.

Foarte curând expiră termenul legal în care aveau obligaţia să ne răspundă. În locul lor nu m-aş culca deloc pe-o ureche! Pentru că s-ar putea să regrete intens!

D.M.D.

Lasa un raspuns