Prevenirea criminalității. Sfaturi de la profesioniști

0
337

            prevenire-criminalitate2 O zi fără o infracțiune este o zi irosită. Un motto mai mult decât sugestiv pentru o anumită arie a populației țării noastre, dacă ar fi să luăm în considerare știrile și reportajele despre care aflăm zilnic din presă sau orice alte surse. Astfel că prevenirea criminalității a devenit nu doar un studiu de caz pentru absolvenții facultăților de drept, ci chiar o necesitate o realității noastre cotidiene. Când ne este explicată și predată în amănunt de specialiști în domeniu, cu atât mai bine!

Săptămâna a debutat cu lansarea unei campanii derulată la nivel național, “Săptămâna Prevenirii Criminalității”, aflată deja la a zecea ediție. Organizată la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș, campania se va desfășura pe mai multe tematici, precum delincvența juvenilă, minorii ca victime, furturi, infracțiuni săvârșite cu violență, siguranță rutieră. Inspectorul șef Ionel Ispir a declarat că în perioada 28 septembrie-2 octombrie polițisti din Argeș se vor desfășura diverse activități pentru informarea piteștenilor despre prevenirea criminalității și nu numai. Printre aceste activități se numără: pe 28 septembrie vor avea loc activităţi de informare şi pre­venire a victimizării minorilor la Şcolile Gimnaziale Marin Preda şi Nicolae Simonide din Piteşti, în data de 29 septembrie vor fi organizate activităţi de informare şi prevenire a delincvenței juvenile la Liceul C.D. Neniţescu şi Liceul Sanitar Carol Davila din Piteşti, pe 30 septembrie, activităţile vor fi dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, vor fi distribuite cetăţenilor pliante conținând măsuri de prevenire a furturilor şi tîlhă­­riilor şi brelocuri cu mesaje de prevenire, urmând ca ziua de 1 octombrie să fie dedicată prevenirii criminalităţii organizate.

De asemenea, agenții de poliție vor vorbi elevilor de Liceul Armand Călinescu și Liceul Ion Barbu, Pitești, despre prevenirea criminalității și traficul de persoane, despre consumul de droguri și riscurile sociale la care se supun cei ce săvârșesc astfel de infracțiuni. Săptămâna destinată prevenirii criminalității se va sfârși cu activități de prevenire a accidentelor rutiere datorate traversării neregulamentare de către pietoni.

Da, era necesară și o astfel de educație pentru elevi, adolescenți și nu numai. Căci prevenirea criminalității nu este doar de datoria organelor de poliție, ci ține chiar și de noi, cetățeni de rând cărora ne place să trăim în siguranță. Așa că demersurile Poliției Române sunt binevenite și mai mult decât utile.

Redactor: Eva Maria

Lasa un raspuns