Preşedintele PSD Piteşti Cristian Gentea bate cu pumnul în masă: „Ministrul Mişa a tăiat 36% din bugetul ICN pentru 2018. Tăieri de fonduri şi de proiecte, altceva nu avem. După Sărbători nu o să mai tac dacă nu se îndreaptă lucrurile!”

0
403

Oarecum paradoxal, printre cei mai nemulţumiţi de modul în care este guvernată România se numără chiar unii social-democraţi. Şi nu vorbim aici despre persoane fără importanţă politică, ci chiar despre conducerea organizaţiei municipale PSD Piteşti, organizaţie care s-a evidenţiat de-a lungul anilor ca una dintre cele mai eficiente din ţară, indiferent că a fost vorba despre alegeri locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale.

Vineri, la întâlnirea cu presa, la PSD Piteşti a fost unanimitate de păreri: lucrurile nu merg bine deloc. Preşedintele organizaţiei municipale Cristian Gentea s-a arătat extrem de nemulţumit de modul în care Executivul a înţeles să răspundă solicitărilor financiare ale Institutului de Cercetări Nucleare, unitate pe care o conduce şi la care lucrează peste 1.000 de salariaţi. Dacă anul trecut ICN a avut un deficit de 20% din buget, în acest an a fost adus la institut însuşi ministrul de Finanţe căruia i-au fost prezentate pe larg activitatea şi nevoile unităţii. Ministrul s-a declarat entuziasmat de ce a văzut, a promis nu doar sprijin, ci şi faptul că se va ocupa personal de ICN! Rezultatul? „Domnul ministru Mişa ne-a făcut o surpriză <<plăcută>>: ne-a tăiat 36% din buget pentru 2018.” Situaţia a fost oarecum salvată cu ajutorul senatorului Şerban Valeca, acesta obţinând cu greu o suplimentare bugetară de 10 milioane de lei pentru institut.

Tăieri de fonduri şi de proiecte, altceva nu avem. După Sărbători nu o să mai tac dacă nu se îndreaptă lucrurile!”, a mai promis liderul PSD Piteşti, care a anunţat că, din luna ianuarie, organizaţia municipală va organiza conferinţe regulate de presă, câte una în fiecare lună.

O altă nemulţumire a social-democraţilor piteşteni constă în faptul că, deşi au obţinut rezultate foarte bune la alegeri, PSD nu primeşte funcţiile cuvenite în instituţiile deconcentrate care i-ar permite punerea în aplicare a programului de guvernare la nivel judeţean. Program de guvernare care este în mod evident „sabotat” de liberalii „uitaţi” cu zecile în posturi de directori în care, în mod normal, nu ar mai avea ce căuta!

D.M.D.

Lasa un raspuns