Președintele Ion Mînzînă la conferința ,,Zilele Urologiei Argeșene”: ,,C.J. Argeș apreciază și susține activitatea întregului sistem medical argeșean”

0
124

Vineri, 29 martie, a avut loc la Pitești, în Sala Mare a Consiliului Județean, conferința ”Zilele Urologiei Argeșene”.

La eveniment au participat rectori ai universităților de renume din țară, medici cunoscuți și apreciați la nivel național și județean, manageri și directori de spitale, precum și reprezentanți ai administrației publice județene.

În deschidere, președintele Ion Mînzînă și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, au transmis mesajele de bun venit în județul Argeș, cunoscut fiind faptul că sănătatea reprezintă o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Argeș.

Prof. dr. Viorel Jinga – rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Mihnea Costoiu – rector la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prof. dr. Victor Strâmbu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, doctor Teodor Constantinescu – șeful Secției Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, prof. univ. dr. Ing. Dumitru Chirleșan – prorector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, dr. Sorina Honțaru – director executiv DSP Argeș, dr. Cristina Stocheci – senator, dr. Remus Mihalcea – deputat, dr. Anci Ionescu – consilier pe probleme de sănătate al președintelui Ion Mînzînă au fost alături de medicii argeșeni prezenți la conferință.

,,Vă adresez mesajul de bun venit la acest important eveniment care se desfășoară în județul nostru. Consiliul Județean Argeș apreciază și susține activitatea întregului sistem medical argeșean și se implică în gestionarea nevoilor din sănătate, atât prin investiții în infrastructura sanitară, cât și prin demersuri care să conducă la atragerea de medici și asistenți în spitalele din Argeș. Este cunoscut faptul că am construit un corp nou de clădire la Spitalul Județean de Urgență, că am extins și modernizat Ambulatoriile și Unitățile de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie, am consolidat și modernizat Spitalul de Recuperare Brădet, am achiziționat aparatură medicală modernă, toate acestea cu fonduri europene, fonduri proprii sau guvernamentale. Am fost întotdeauna deschiși colaborărilor pe teme medicale în beneficiul pacienților și orice propunere venită din partea dumneavoastră a fost analizată și de cele mai multe ori le-am și implementat. Sunt convins că prezența dumneavoastră la această conferință va duce la o creștere a interesului tuturor spre actul medical, spre sănătatea cetățenilor județului Argeș. Vă mulțumesc foarte mult!” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

,,Din punctul meu de vedere, în oricare dintre profesii, cei mai importanți sunt oamenii care fac acea profesie. În Argeș, pe lângă faptul că suntem foarte mândri, noi așa ca tipologie, pe lângă faptul că în județul nostru sunt cele două capitale ale Țării Românești – Câmpulung și Curtea de Argeș – suntem foarte mândri și pentru că suntem undeva foarte bine pe harta urologiei românești. Nu este puțin lucru ca rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, domnul prof. dr. Viorel Jinga, să fie un om de-al locului, muscelean din Poienari de Muscel, care a ajuns la cel mai înalt nivel al performanței. Asta mie îmi spune ceva, îmi spune că atunci când educația din familie este făcută la timp și cum trebuie, că atunci când educația din școală este făcută cum trebuie, atunci șansa pentru România de a fi sănătoasă și de a avea un sistem medical sănătos datorită unor oameni de calitate este mai mare, ca și șansa fiecăruia dintre noi. Ceea ce îmi doresc este ca fiecare dintre noi să dublăm știința de carte cu bunătate, muncă și dragoste de oameni! Să reușim să îi inspirăm și pe alții!” – Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

,,Evenimentul acesta reușește să ne readucă laolaltă în căminul medicinei și al științei urologice, dar mai ales în cel al prieteniei, al nostalgiei și al dragostei neasămuite  față de originile noastre argeșene. Să nu uităm că aceste meleaguri argeșene au reprezentat de-a lungul timpului un adevărat izvor al cunoașterii și al științei îndreptate către medicină, nume ale unor mari personalități ale lumii medicale românești ducând de aici în întreaga lume performanța academică. Și amintim despre marele savant Constantin Parhon, pe academicianul Laurențiu Popescu sau pe marele profesor Eugeniu Proca. Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București are o conducere format din argeșeni. Argeșul a translatat spre București conducerea acestei importante universități. Trebuie să menționez că ați evoluat foarte mult la nivelul Secției de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești. A fost achiziționată aparatură performantă. Practic secția este dotată ca și la București. Îi felicit pe colegii mei de la Pitești. Țin să vă aduc sincere felicitări atât pentru această inițiativă deosebită ce se conturează în “Zilele Urologiei Argeșene”, cât și pentru dezoltarea continuă a sistemului sanitar județean, atât din perspectivă logistică, dar mai ales a resursei umane.” – Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, rector Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” București.

,,Este extreme de important să dezvoltăm și la Centrul Universitar Pitești școli care să pregătească oameni foarte buni și în medicină, evident în sprijinul medicine argeșene și nu numai. Deci acceptăm parteneriatul Universității de Medicină și Farmacie “”Carol Davila“ nu doar la București ci și la Pitești. Sunt convins că și autoritățile locale ne vor susține. Evident ne trebuie o cifră mai mare de școlarizare” – Mihnea Costoiu, rector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnică București.

,,Este un mare lucru în momentul în care există un triunghi benefic în această zonă, respectiv își dă mâna învățământul cu medicina și cu sprijinul politic. Cred că aceasta este rețeta de succes pe care ați aplicat-o aici și este foarte bine” – Prof. Dr. Victor Strâmbu – manager Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

,,Sunt onorat că alături de dumneavoastră reușim să așezăm împreună piatra de temelie a congreselor medicale argeșene. Îmi doresc ca dincolo de această primă ediție să scanăm împreună acest eveniment și să facem din Argeș un punct de interes național în ceea ce privește schimbul de cunoștințe și inovarea în domeniul urologiei. Doresc să adresez mulțumiri conducerii Consiliului Județean Argeș , domnului Președinte, conducerii Spitalului Județean de Urgență, domnilor rectori, domnilor profesori, domnilor manageri și directori de spitale, colegilor și tuturor celor care au contribuit la organizarea și finanțarea acestui eveniment.” –  Dr. Teodor Constantinescu – șef Secție Urolog

Moderatori ai conferinței au fost: conf. dr. Adrian Tase, dr. Robert Mărtoiu, conf. dr. Adrian Hașegan, dr. Teodor Cătălin Constantinescu, prof. dr. Nicolae Crișan, dr. Florentin Dobrotă, dr. Radu Marius Tudor, conf. dr. George Mitroi.

Au fost abordate subiecte legate de ultimele noutăți medicale, tehnici și metode de tratament sau diagnosticare ale afecțiunilor aparatului urinar.