Președintele CJ Argeș ne asigură :Lucrările pentru montarea RMN sunt in grafic

0
112

Miercuri, 06.06.2018, președintele Consiliului Județean Argeș a verificat stadiul lucrărilor de instalarea noului aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Pitesti. Lucrările sunt în grafic, RMN-ul urmând a fi pus în funcțiune în termen de aproximativ 10 zile. RMN-ul a fost adus la Spitalul Județean Argeș pe 29 februarie.

Asta după ce, în luna februarie Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu un Computer Tomograf. Achiziția celor două aparate a fost făcută de Ministerul Sănătății. La nivel național au fost achiziționate 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică).

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Pitești, va fi dotat și cu un accelerator de radioterapie pentru Secția de Oncologie. Anunțul a fost făcut vineri, 01.06.2018, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a participat la lucrările conferinței medicale naționale, conferință organizată de Consiliul Județean Argeș.

,,Argeșul va avea un Centru de Oncologie atât de mult dorit și de noi, ca specialiști, dar și de pacienți, pentru că suntem în slujba pacienților. Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru că suntem singurul județ din țară care a beneficiat la un Computer Tomograf, care acum funcționează la Spitalul de Pediatrie, și de un RMN care de săptămâna viitoare se va da în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență Pitești, iar Secția de Oncologie va fi dotată cu acest aparat“, a precizat preşedintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Lasa un raspuns