Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, şocat de intervenţia şefului statului la Curtea Constituţională în dosarul „Florica”

0
178

<<Vestea că preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională Legea privind achiziţionarea imobilului Ansamblul Conacului Brătianu-Florica (Vila „Florica”), situat în localitatea Ștefănești, judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale m-a surprins, ca să nu zic m-a şocat.

Şi asta în primul rând pentru că în textul contestaţiei, dincolo de articolele din lege invocate, se vorbeşte despre imobilul Ansamblului Conacului Brătianu-Florica (Vila „Florica”) ca despre o simplă casă şi nu se face deloc vorbire despre importanţa istorică a acestui monument. Pentru Argeş, dar mai ales pentru România, aici este vorba despre istoria ţării noastre, despre salvarea istoriei ţării noastre. Aici, la Vila „Florica”, este locul unde s-au pus bazele normelor şi legilor care au condus la formarea României moderne.

Legea privind achiziţionarea imobilului Ansamblul Conacului Brătianu-Florica (Vila „Florica”) este o lege care a trecut prin cele două Camere ale Parlamentului şi a fost votată în unanimitate, lucru ce-mi întăreşte încă o dată ideea că parlamentarii, din toată ţara şi de toate culorile politice, au înţeles cât de important este acest ansamblu pentru România, pentru naţiunea noastră. Nu trebuie uitat faptul că în 2018 sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, iar Marea Unire este legată incontestabil de personalităţile regelui Ferdinand, reginei Maria şi omului de stat Ionel Brătianu, de Vila „Florica”, de Ștefănești, de Argeş.

Sper că magistraţii Curţii Constituţionale vor lua o decizia corectă, că vor înţelege cât de important este să salvăm acest monument pentru România, mai ales respectând articolul 1 al Constituţiei care spune că „România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil”>>, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

M.D.

Lasa un raspuns