Premierul Viorica Dăncilă, prezentă la recepția noului Spital Mioveni! (Galerie FOTO & VIDEO)

0
201

Joi, 5 septembrie, a avut loc recepția noului Spital Orășenesc Mioveni, eveniment la care au participat mai multe personalități. S-au numărat pe lista de invitați Premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Președintele interimar al Senatului, Șerban Valeca, alături de primarul Mioveniului, Ion Georgescu și mulți alți parlamentari și nume importante din județ. Au fost invitați să participe la deschidere toți miovenenii, iar slujba de pomenire a fost ținută în prezența Înaltpreasfințitului Calinic.

Iată ce a transmis premierul Viorica Dăncilă: „Un eveniment important pentru Mioveni, dar și pentru Regiune. Trebuie să vă mărturisesc că am fost aici în decembrie 2016, erau începute lucrările, toți erau cu speranța că se va realiza, cu foarte mult efort depus al domnului primar și așteptam cu toții să vedem în cât timp se va realiza și dacă va deveni realitate. Vă doresc domnule primar să inaugurați cât mai multe investiții și să fiți sigur că atunci când vine vorba de investiții aveți în Guvern un partener în Guvernul României.”

Și edilul Ion Georgescu a ținut să mulțumească tuturor celor ce au făcut posibilă realizarea Spitalului Mioveni: „Îi mulțumesc întregului Cabinet pentru susținerea pe care am avut-o, însemnând echipă, Parlament, Guvern, Consiliu Județean, Prefectură și Consiliul Local Mioveni nu aș fi reușit. Tuturor vreau să vă mulțumesc și mă înclin în fața dumneavoastră pentru ajutorul dat. Nu pentru mine, pentru comunitatea din Mioveni și cred că argeșenii, în două luni de zile vor avea o unitate modernă, europeană și pentru asta vă mulțumim tuturor, dar și pentru ajutorul pe care ni-l veți da în continuare, pentru că etapa nu se încheie aici. Astăzi are loc recepția și va fi deschis tuturor pentru parter, etajul I și II.”

Construcția Spitalului Orășenesc Mioveni a început în anul 2016. Clădirea este formată din subsol, parter și 6 etaje, fiind dotată cu 250 de paturi, 6 secții și compartimente specializate, având la dispoziție angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură ultra-performantă de radiologie, cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, echipamente pentru intervenții minim invazive, alături de echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat.

Noul spital din Mioveni a fost astăzi recepţionat, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă. Finalizat din punct de vedere al construcţiei şi dotărilor, spitalul intră acum în proces de autorizare, iar în decembrie ar putea primi cei dintâi pacienţi.

Publicată de Florin Stoica pe Joi, 5 septembrie 2019

Lasa un raspuns