Premierul Romaniei si experimentele cu substante cancerigene in agricultura romaneasca

1
1479

        codex_alimentariusNu stiu daca va mai amintiti ca undeva prin 2010 se vorbea in termeni de mare ingrijorare despre implementarea Codex Alimentarius, in Romania. Poporul roman devenea primul popor din lume pe care se testau efectele efectele unui compus chimic pe baza de Initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex Alimentarius. Ce legatura au insa toate acestea cu premierul Romaniei? Veti afla in continuare.

Multi oameni de stiinta ne avertizau asupra pericolelor acestui compus chimic, sustinand ca acesta este unul extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizeaza aparitia cancerului. Produsele furnizate de catre o companie germana incepusera deja sa fie folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa.

In acelasi an, senatorul argesean Serban Valeca primea un raspuns mai mult decat surprinzator de la reprezentanti ai Ministerului Sanatatii: da, ai nostri romani sunt primii cetateni ai planetei (ce onoare!) pe care se testeaza o astfel de substanta chimica. Dar nu-i niciun motiv de ingrijorare aici si oamenii nu au de ce sa se teama, pentru ca produsul Initium a mai fost testat anterior pe sobolani si iepuri! (Acum chiar ca ne-am linistit!) Abia dupa ce testul va fi facut pe romani si se vor fi tras niste concluzii, ar fi urmat ca ingrasamintele pe baza de substante presupuse a fi cancerigene sa fie omologate in  Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Cu alte cuvinte, ce cobai umani sa gasim noi daca nu pe romani? Mai conteaza efectele nocive, pericolele la care ii supunem si testarile astea abuzive, atata timp cat obtinem niste rezultate si niste statistici?!

dacian_ciolosCare sa fie insa legatura cu premierul Romaniei aici? Ei bine, toate astea se intamplau sub ochii lui, imediat dupa ce Dacian Ciolos primea postul de comisar pentru Agricultura in cadrul Comisiei Europene. Altfel cum sa multumeasca poporului roman pentru incredere daca nu acceptand ca Romania sa fie prima tara din lume care face experimente periculoase pe ai sai cetateni?!

Astazi, Dacian Ciolos a devenit premierul Romaniei. Sa ne mai asteptam oare la teste si experimente realizate pe romani si permise de unul dintre conducatorii statului?

Redactor: Tudor Andrei

1 Comentariu

  1. Cetăţene Tudor Andrei, te-ai documentat puţin, înainte de a scrie prostiile de mai sus?… eu cred că nu. Deci: “Comisia Codex Alimentarius este un organism internaţional, interguvernamental, creat sub egida Organizaţiei Mondiale pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în 1962. Fiecare ţară membră are un Punct Codex Ali­men­tarius Naţional. În România, acest organism a fost înfiinţat prin Legea 215/27 mai 2004, care la articolul 51 precizează că “se înfiinţează Comitetul Na­ţional Codex Alimentarius fără persona­litate juridică”, în coordonarea preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veteri­nare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).” Ce treabă are asta cu Cioloş, numit comisar european pentru agricultură în 2010?!?! Ai habar ce îndatoriri a avut în acest post?… Cred că nu. Dar scrii ca să-ţi vezi numele !

Lasa un raspuns