Precizări ale Avocatului Poporului privind solicitarea domnului Dan Tănasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților

0
53

Domnul Dan Tănasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților a solicitat public Avocatului Poporului, prin intermediul mass-media, demiterea imediată a domnului Molnar Zsolt din funcția de adjunct al Avocatului Poporuluipentru participarea la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș.

Față de susținerile domnului deputat, facem precizarea că instituția Avocatul Poporului nu are cunoștință dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menționat.

​În situația în care informațiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatul Poporului.

​Precizam că Avocatul Poporului nu are în competențele sale demiterea adjuncților pe care-i are. ​Potrivit dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, adjuncţii Avocatului Poporului sunt numiţi pe o durată de 5 ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.