Pozele celor morti in incendiu!

0
844

        O Romanie in doliu. O tragedie ce nu trebuia sa se intample nicicand, o pierdere de vieti ce nu se va mai putea recupera. 30 noiembrie 2015, o zi neagra pentru o intreaga tara.

Nu stim de ce s-a intamplat asta, cine este vinovat sau cine va fi pedepsit. Nu stim ce a declansat incendiul sau de ce s-a transformat brusc intr-o tragedie, nu stim cine ar trebui tras la raspundere sau de ce trebuie sa aratam cu degetul si sa speculam, sa dam vina pe soarta, pe numere, pe destin fatidic sau pe Halloween. Nu stim nici ce e acum in sufletul parintilor celor ce si-au pierdut viata, in sufletul copiilor ramasi singuri pe lume sau in inima celor lasati fara prieteni, fara iubiti sau fara familie. Nu stim nimic.

E incurajator totusi sa vedem ca in momente de tragedie romanii devin un popor. Un popor unit, un popor venit sa omagieze oameni pierduti, suflete disparute fara motiv. Erau tineri, erau frumosi, erau iubiti si fericiti. Au murit prea devreme, au murit eroi incercand sa isi salveze prietenii, s-au stins tinandu-se de mana sau in bratele celor pe care ii iubeau. Ei sunt cei carora le dedicam un moment de reculegere, un gand bun si o lumanare aprinsa.

Va prezentam in cele ce urmeaza pozele celor morti in incendiu.

Mihai Alexandru, chitarist al formatiei Goodbye to Gravity. A murit alaturi de iubita sa, Catalina Ionita, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucuresti.

mihai_alexandru_catalina_ionita

Vlad Telea, membru al aceleiasi formatii, si-a gasit si el sfarsitul in tragedie.

vlad_telea

Claudiu Petre. Tanar. Erou. A iesit printre primii din focurile dezlantuite, insa s-a intors pentru a-si salva prietenii. Nu o data, si de doua ori. A murit si el, incercand sa fie OM.

claudiu_petre_eroul

Andrei Petre Buca, identificat si el la IML.

andrei_petre_buca

Adrian Rugina, tobosarul trupei Bucium.

adrian_rugina_tobosar_bucium

Andrei Stefan Hamed. Avea doar 15 ani… A murit in bratele mamei sale, intreband-o “Nu-i asa ca n-o sa mor?”…

andrei_stefan_hamed

Maria Ion, mama a cinci copii si femeie de serviciu in club. Isi crestea singura copiii. A murit pentru 100 de lei, luandu-i locul altei colege in seara fatidica.

maria_ion

Laurentiu Varlan

laurentiu_varlan

Diana Enache

diana_enache

Carmen Oprita

carmen_oprita

Monica Tanasoiu

monica_tanasoiu

Alexandru Paul Georgescu

alexandru_paul_georgescu

Sa va odinhniti in pace, suflete frumoase!

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns