Polițiștii recomandă: Cum circulăm pe timp de iarnă

0
291
  • Adoptaţi o manieră preventivă de condus, adaptaţi permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, circulând cu o viteză care să permită oprirea în condiţii de siguranţă și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
  • În condiţii de trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră, nu blocaţi intersecţiile şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Totodată, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante în trafic.
  • Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Circulaţi numai pe trotuare, evitând să vă deplasaţi pe partea carosabilă, în special în condiţii de vizibilitate redusă pentru şoferi. Traversaţi doar prin locurile special amenajate, evitând să vă obturaţi câmpul vizual cu obiecte vestimentare şi după ce v-aţi asigurat că şoferii au observat intenţia dvs. de a traversa şi pot opri în condiţii de siguranţă.
  • În situația efectuării unei deplasări în vacanță, recomandăm conducătorilor să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător.
  • Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

În perioada următoare, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor continua acţiunile pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, pentru prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză.

Acţiunile vor viza limitarea efectelor vremii nefavorabile, ale valorilor ridicate de trafic, precum şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice.

(Sursa: IPJ Argeș)

Lasa un raspuns