Politica universitară marca Dumitru Chirleșean: o reclamaţie la adresa fostului rector Sebastian Pîrlac a fost dată spre soluţionare chiar lui Pîrlac!

0
145

Toţi rectorii care au condus în ultimii 15 ani destinele Universităţii din Piteşti sunt persoane extrem de potente din punct de vedere financiar. Aşa se explică lipsa lor de reacţie la scandalurile şi injuriile pe care le-a proferat la adresa lor Mircea Bărbuceanu, liderul Sindicatului Liber al UPIT.

Toţi au mers pe ideea că e mai bine să le spună câte ceva de dulce decât să le devoaleze, spre exemplu, sumele uriaşe încasate de la universitate, sub toate formele posibile!

Aşa a făcut şi Gheorghe Barbu, aşa a făcut şi Ionel Didea, aşa face astăzi Dumitru Chirleșean. Toţi au încercat din răsputeri să nu se certe cu Bărbuceanu, făcându-i concesii peste concesii sindicalistului, până ce lucrurile au scăpat de sub control şi… nu s-a mai putut!

Singurul care colaborează perfect cu Mircea Bărbuceanu şi astăzi este Dumitru Chirleșean! L-a folosit cu mare talent pe Bărbuceanu pentru a ajunge rector, dându-le tuturor impresia că el nu se pricepe la jocuri şi negocieri de culise.

Tot Dumitru Chirleșean trage astăzi sfori pentru a obţine un nou mandat de rector, intenţionând să-l folosească drept vârf de lance tot pe Bărbuceanu, pe ideea că, dacă a mers o dată, n-are rost să schimbi strategia!

Cum funcţionează protecţia pe care i-o asigură rectorul Dumitru Chirleșean sindicalistului Mircea Bărbuceanu? Absolut impecabil! Spre exemplu, când noi am sesizat conducerea UPIT că ar putea exista un caz de plagiat la nivelul cel mai înalt în rândul cadrelor universitare din UPIT, având în vedere că lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu l-a numit analfabet pe fostul rector, prof. univ. dr. Sebastian Pîrlac, şi a pretins că i-a permis să semneze în fals mai multe articole ştiinţifice, decizia d-lui Chirleșean a fost spectaculoasă!

A trimis reclamaţia spre soluţionare Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară, comisie condusă de… acuzatul Sebastian Pîrlac! Curat rezolvare, nu? Adică Pîrlac trebuia să decidă singur… dacă Pîrlac este plagiator!!!

Asta înseamnă să fii un rector care vrea dreptate la el în ogradă? Nouă ni se pare că nu!

O întrebare pentru studenţii UPIT: aveţi totuşi idee, ca fapt divers, câţi bani intră, lunar, în conturile familiei Chirleșean? Jur că nici nu vă imaginaţi!

D.M.D.

P.S. Acum câteva zile mi-am intersectat paşii cu rectorul Dumitru Chirleșean. M-a privit atât de întunecat, atât de sumbru încât… m-a făcut fericit! Sunt pe drumul cel bun!

Lasa un raspuns