PNL l-a reactivat vineri pe Florin Gardin, fostul şef al cartelului manualelor şi culegerilor şcolare tipărite în cantităţi industriale şi băgate pe gâtul elevilor!

0
382
  • Învăţătorul Gardin a ajuns şef la Casa Corpului Didactic prin ordinul altui „intelectual” de marcă, ministrul Monica Anisie

Pe 29 mai, prin ordin al ministrului Învăţământului Monica Anisie, la conducerea Casei Corpului Didactic a fost numit Florin Gardin.

Da, exact, acel Florin Gardin de la PNL celebru pentru faptul că, pe vremea când era inspector şcolar general, transformase ISJ Argeş într-un fel de cartel al manualelor şi culegerilor şcolare tipărite în cantităţi industriale şi băgate pe gâtul elevilor!

Ca o paranteză, în pofida anchetelor de presă care semnalau faptul că famiglia Gardin sufocă şcolile şi liceele din Argeş cu manuale, culegeri, caiete de vacanţă etc., câştigând (într-un conflict de interese cât Casa Poporului!) sume incredibile de bani, organele abilitate au ignorat complet prăduiala de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. În 2010, în plină criză financiară, cu salarii tăiate, TVA majorată la 24% şi şomaj explodat, Florin Gardin câştiga, doar ca drepturi de autor pentru manualele vândute, suma de 1.000.000.000 de lei vechi! Deci în 2010! La acea vreme, un inspector de poliţie, după reducerea salariilor, câştiga 17.000.000 de lei vechi!!!

Pentru cine nu ştie, Florin Gardin este învăţător. Un intelectual de modă veche, cu origini sănătoase, care şi-a etalat ani buni la ISJ Argeş unghia de la degetul mic de doi centimetri, semnul eleganţei Don Juanului de mahala din perioada anilor 1950-1980!

PNL a promis schimbare în Argeş, dar n-a făcut altceva decât să-şi reactiveze galeria cu prăduitori prăfuiţi şi semianalfabeţi care, în mod evident, vor face exact ce-au mai făcut când au ocupat funcţii de conducere la stat: vor rade tot!

Florin Gardin este oricum unul dintre cei mai descentraţi piloni din istoria postdecembristă a învăţământului argeşean, un personaj care şi-a aprofundat studiile în… perioada Tehnic-Club. A bon entendeur salut!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns