Platesti mai multa apa decat consumi? Iata cum poti remedia situatia!

0
346

consum_apa_apometrePoate ca nu o singura data am avut impresia ca platim mai multa apa decat consumam. Exista doar un singur mod de a afla  si anume a urmari si a nota exact consumurile.

“Am impresia ca se produc pierderi de apa in retea, in apartamentul meu. Pentru ca platesc mult prea mult, comparativ cu cat consum. Cum pot lamuri situatia?”. Ei bine, exista o solutie!

Primul pas este sa ne interesam si sa verificam daca au existat pierderi de apa in retea sau poate au existat  conducte sparte cat timp am fost la serviciu (in acest caz pierderile de apa tot locatarii le suporta).

Daca nu avem motive clare, putem face urmatorul test: la sfarsitul zilei, dupa ce se umplu toate rezervoarele: toaleta, boiler, etc., opriti si cititi toate valorile indicate de apometre. Notati intr-un carnetel valorile  indicate ca mai apoi sa puteti compara cu valorile de dimineata.

 Este important ca pana dimineata sa nu deschideti nici un alt robinet, sa nu mai consumati apa in nici un fel.

La trezire, dimineata, inainte de a folosi in orice fel apa, cititi din nou indexul.

Prin comparatie cu valorile de seara,  puteti depista cu usurinta daca au fost pierderi peste noapte sau nu. Daca indicatorul de dimineata difera de cel de seara notat in carnetel, atunci inseamna ca exista pierderi pe traseu.

Odata constata problema, trebuie sa ii gasim si solutia.

Acest lucru il putem face prin verificarea fiecarei tevi in parte, a garniturilor (daca s-au invechit si prezinta scurgeri, fie ele cat de mici, dar  data adunate devin semne de intrebare), a sudurilor. Un alt punct de verificare trebuie sa fie sistemul de alimentare  de la vasul de toaleta sau a masinii de spalat si toate robinetele din casa: de la chiuvete la calorifere.

Puneti pe tevi hartie absorbanta (gen sugativa) pentru a verifica daca depistati ceva scurgeri prezente.

Daca totusi nu gasim nici o neregula, desi am cercetat prin metodele propuse mai sus fiecare element in parte, cu siguranta va trebui sa gasim un instalator care sa ne ajute in depistarea scurgerilor de apa.

Problema poate fi localizata in tevile din pereti sau de sub pamant, eventual daca aveti caldura prin pardoseala, iar aceste probleme  nu le puteti rezolva de unul singur.

Lasa un raspuns