Planul de Urbanism Zonal al mall-ului de 80 de milioane de euro din Tudor Vladimirescu a fost avizat de noul arhitect al Piteştiului, Ruxandra Cruţescu, şi aprobat de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a Consiliului Local Piteşti

0
138

După aproape doi ani de eforturi considerabile, uneori încetinite de o opoziţie absurdă şi iraţională, iată că cea mai importantă investiţie privată din istoria Piteștiului, mall-ul din Tudor Vladimirescu, este la un pas să devină, dintr-un proiect ambiţios şi ultramodern, realitate!

După cum v-am informat la vremea respectivă, pe 18 şi 19 decembrie 2019, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Piteşti au avut loc două dezbateri publice, organizate în baza şi în conformitate cu prevederile legislative, prin care s-au făcut paşi importanţi în direcţia realizării investiţiei de 80 de milioane de euro pe care investitorul Prime Kapital Emerald intenţionează s-o facă în cartierul piteştean Tudor Vladimirescu.

În prezenţa primarului Cornel Ionică, a reprezentanţilor investitorului Prime Kapital, a oficialilor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti, a conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş şi a unor reprezentanţi de prim rang ai mediului de afaceri (Gheorghe Badea, Ion Brănescu), a fost dezbătut miercuri, 18 decembrie, acordul de mediu. S-a convenit că, din toate punctele de vedere care privesc protecţia mediului înconjurător, construcţia noului complex comercial este bine-venită. Se va crea o zonă de 1,8 hectare de spaţiu verde amenajat pe malul Lacului Argeş, se va descongestiona traficul auto care sufocă zona imediat ce pasarela rutieră va fi dată în funcţiune, va fi reabilitat terenul de pe Lânăriei unde există acum fabrici dezafectate, va înceta poluarea vizuală creată acum de grămezile de fiare vechi şi de terenul plin de gunoaie etc.

Aşa stând lucrurile, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi-a dat avizul pentru Planul de Urbanism Zonal fără niciun fel de observaţie, lucru extrem de rar întâlnit în practică!

Ulterior, joi, 19 decembrie, a avut loc cea de-a doua dezbatere referitoare la PUZ-ul elaborat pentru zona din Tudor Vladimirescu pe care urmează să fie construit mall-ul de 80 de milioane de euro care va aduce Primăriei câteva milioane de euro anual sub formă de taxe şi impozite şi piteştenilor peste 1.800 de locuri de muncă şi o zonă superbă de distracţie şi shopping. A fost o dezbatere publică prin care primarul Cornel Ionică şi reprezentanţii Prime Kapital au prezentat publicului piteştean PUZ-ul şi avantajele investiţiei.

Au urmat noi paşi pe calea materializării mult aşteptatei investiţii, cu atât mai importante cu cât criza economică provocată de epidemia de Covid-19 va afecta, cu certitudine, şi bugetul municipiului Piteşti.

Astfel, în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism din luna aprilie a.c. , primul proiect care a primit aviz este cel al investiţiei celor de la Prime Kapital Emerald. Au primit aviz favorabil planul urbanistic zonal şi regulamentul local de urbanism pentru realizarea mall-ului din Tudor Vladimirescu.

Este vorba despre „Centru comercial, sistematizare verticală incintă, construire sens giratoriu şi pasaj rutier peste calea ferată”, pe terenul de 131.827 mp deţinut de Metabet CF SA şi Omnium Distribution SRL. Arhitectul-şef care şi-a dat avizul este Ruxandra Cruţescu, care a fost admis cu 153 de puncte în urma probei susţinute pe 5 martie. Noul arhitect-şef al Piteştiului este specializat în arhitectură ecologică, lucru care confirmă, încă o dată, faptul că investiţia din Tudor Vladimirescu este una care respectă cu stricteţe toate normele de protecţie a mediului!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns