Piteştiul are, în sfârşit, primar! Aveţi toate motivele să fiţi mândri de alegerea dumneavoastră!

0
392

24 Ianuarie este o bornă în istoria neamului nostru! Alegerea aceluiaşi domnitor atât în Bucureşti, cât şi la Iaşi a fost un act de politică inteligentă şi a reuşit să aducă recunoaşterea internaţională a Unirii Principatelor Române.

Apoi, prin reformele din toate domeniile, administraţia Cuza a pregătit bazele statului român modern. Prima Constituţie, numele România, regalitatea, independenţa şi Marea Unire au fost următoarele repere care ne-au format identitatea!

Sfârşitul secolului XIX şi prima jumătate a secolului XX sunt o lecţie pentru noi, cei din secolul XXI: când românii au avut un proiect comun de ţară, România a fost un stat puternic! Când grupurile de interese fac politica publică, ţara stagnează şi involuează!

Mesajul de astăzi pentru toţi românii este unul simplu: haideţi să ne regăsim în identitatea noastră, să ne întoarcem la valori cuantificabile în progres, să ne regăsim cursul democratic într-un context european comunitar, dar şi în NATO.

Dumnezeu să binecuvânteze neamul românesc!

Acest discurs perfect, scurt şi la obiect, îi aparţine primarului Cristian Gentea şi a fost rostit la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii. E greu, dacă nu imposibil, să spui mai mult, în câteva fraze. Şi să fii, totodată, departe de discursurile goale, interminabile ale politicienilor.

Piteștiul are, în sfârşit, primar! O personalitate de anvergură care va transforma acest târg provincial într-o metropolă modernă, dezvoltată pe toate planurile!

Vă mai dau câteva exemple, ca să înţelegeţi cu toţii de ce spun asta.

CEZ obişnuia să oprească furnizarea energiei electrice în Piteşti când avea chef. A făcut asta ani de zile. Piteştenii se trezeau fără curent electric când le era lumea mai dragă, fără să fie anunţaţi din timp că urmează lucrări de întreţinere a reţelei sau de remediere a unor avarii.

Primarul Cristian Gentea i-a somat public să anunţe de fiecare dată când vor mai întrerupe curentul electric, pentru că nimic nu le dă dreptul să-şi bată joc de piteşteni. Acum, CEZ anunţă programul de lucrări cu o săptămână înainte (îl publicăm şi noi astăzi!).

Lucrările la investiţiile din Piteşti s-au făcut, până acum, fără să se respecte practic niciun termen de finalizare. Aveam prelungire la prelungire la prelungire.

Primarul Gentea a schimbat acest obicei prost. Termenele de finalizare sunt impuse, penalizări de întârziere sunt aplicate la nevoie, iar facturi „greşite” sunt întoarse de la plată pe loc!

Piteștiul are, în sfârşit, primar! Aveţi toate motivele să fiţi mândri de alegerea dumneavoastră!

D.M.D.

Lasa un raspuns