Peste o săptămână va avea loc campania de colectare a deșeurilor voluminoase și DEEE, în Pitești!

0
59

Reamintim piteștenilor că vineri, 16 decembrie, va avea loc ultima campanie specială de colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), pe anul 2022. Detaliile desfășurării acestei campanii sunt aduse la cunoștință piteștenilor și prin materiale informative afișate la scările de bloc din oraș.

Așa cum a fost anunțat și în campaniile anterioare, piteștenii pot depune deșeurile în containerele special puse la dispoziție, începând de joi, 15 decembrie, ora 14:00, până vineri, 16 decembrie, ora 13:00, în următoarele puncte fixe de colectare:

  • Zona Big – Bl. P10-P11 (parcarea din curtea interioară);
  • Găvana II – Bl. D12-B21 (la autobuze);
  • Zona Nord – (Aleea Ionel Teodoreanu) Bl. C5-C7;
  • Trivale – Bl. 58-59 (P.T.608);
  • Bibescu Vodă – Bl. A-B;
  • Prundu – Bl. B2, Sc. I (lângă parc);
  • Expo Parc – Bl. 8-9 (P.T. 401).

Ce sunt deșeurile voluminoase? Sunt deșeurile solide de diferite proveniențe care, din cauza dimensiunilor lor, nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare, ci necesită o tratare diferențiată față de acestea, din punct de vedere al preluării și al transportului: canapele, saltele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, mese, banchete, covoare, preșuri, etajere, comode etc.

Ce sunt DEEE-urile? Sunt echipamentele electrice și electronice care nu mai sunt utilizate și care funcționau pe baterii sau pe bază de curent: televizoare, frigidere, aparate de radio, cuptoare cu microunde, aparate de cafea, aspiratoare, mașini de spălat, computere etc.

Pentru informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului, la următoarele contacte: telefon: 0248/636 886, dispecerat: 0248/636 535, fax: 0248/215 308, e-mail: salubritate@gmail.com.