Peste 14 hectare de pădure defrișate ilegal la Rucăr, cu complicitatea inspectorilor Gărzii Forestiere Ploiești care au mușamalizat dosarul!

0
311

În ultimii trei ani și jumătate, de când conduce Garda Forestieră Ploiești, inspectorul șef Viorel Mihălcioiu este extrem de vocal când vine vorba de lupta împotriva defrișărilor frauduloase. Omul este un campion al declarațiilor și al bunelor intenții. La fapte stă mai prost, având în vedere că nu știm ca bossul de la Ploiești să fi făcut ceva concret împotriva mafiei lemnului, mai ales că unii dintre șefii ei poartă uniforme de funcționari silvici de rang înalt.

În fine, îi vom da șansa d-lui Viorel Mihălcioiu să se reabiliteze în ochii opiniei publice!

Am adresat o solicitare Gărzii Forestiere Ploiești în baza legii nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care am cerut un răspuns imediat cu privire la o chestiune de o gravitate extremă.

Potrivit unei surse de maximă încredere, în perioada 2013 – 2014, în zona Rucăr – UP Râușor, U.A. 56 A, au fost defrișate complet nu mai puțin de 14 hectare de pădure seculară. Localnicii, oripilați, au sesizat Garda Forestieră care a efectuat un control la fața locului. Verificarea a confirmat: cele 14 hectare erau rase ca-n palmă! Ei bine, ulterior, totul s-a mușamalizat, pentru că nimeni nu a plătit pentru această infracțiune silvică strigătoare la cer.

Așteptăm răspunsul domnului inspector șef Viorel Mihălcioiu, în termenul de 30 de zile prevăzut de lege. Împreună cu măsurile luate împotriva funcționarilor Gărzii Forestiere Ploiești care au acoperit infracțiunea constatată și nu au sesizat Parchetul!

Începând de astăzi, nu se mai poate invoca necunoașterea cazului la nivelul conducerii Gărzii Forestiere Ploiești, în maniera în care deja ne-au obișnuit cei de acolo.

Vom reveni!

D.M.D.      

Lasa un raspuns