Peste 14 hectare de pădure defrişate ilegal la Rucăr, cu complicitatea inspectorilor Gărzii Forestiere Ploieşti care au muşamalizat dosarul!

0
195

În ultimii trei ani şi jumătate, de când conduce Garda Forestieră Ploieşti, inspectorul-şef Viorel Mihălcioiu este extrem de vocal când vine vorba de lupta împotriva defrişărilor frauduloase. Omul este un campion al declaraţiilor şi al bunelor intenţii. La fapte stă mai prost, având în vedere că nu ştim ca bossul de la Ploieşti să fi făcut ceva concret împotriva mafiei lemnului, mai ales că unii dintre şefii ei poartă uniforme de funcţionari silvici de rang înalt.

În fine, îi vom da şansa d-lui Viorel Mihălcioiu să se reabiliteze în ochii opiniei publice!

Am adresat o solicitare Gărzii Forestiere Ploieşti în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, prin care am cerut un răspuns imediat cu privire la o chestiune de o gravitate extremă.

Potrivit unei surse de maximă încredere, în perioada 2013-2014, în zona Rucăr-UP Râuşor, UA 56A, au fost defrişate complet nu mai puţin de 14 hectare de pădure seculară. Localnicii, oripilaţi, au sesizat Garda Forestieră care a efectuat un control la faţa locului. Verificarea a confirmat: cele 14 hectare erau rase ca-n palmă! Ei bine, ulterior, totul s-a muşamalizat, pentru că nimeni nu a plătit pentru această infracţiune silvică strigătoare la cer.

Aşteptăm răspunsul domnului inspector-şef Viorel Mihălcioiu, în termenul de 30 de zile prevăzut de lege. Împreună cu măsurile luate împotriva funcţionarilor Gărzii Forestiere Ploieşti care au acoperit infracţiunea constatată şi nu au sesizat Parchetul!

Începând de astăzi nu se mai poate invoca necunoaşterea cazului la nivelul conducerii Gărzii Forestiere Ploieşti, în maniera în care deja ne-au obişnuit cei de-acolo.

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns