Peste 1.000 de femei din Mioveni au beneficiat de examinări gratuite pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin

0
144

Timp de mai bine de o lună, peste 1.000 de femei au beneficiat de examinări gratuite pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin prin intermediul unei campanii care s-a desfăşurat în oraşul Mioveni.

După cum se ştie, femeile din Mioveni, dar şi din localităţile limitrofe, au beneficiat gratuit, în perioada 11 septembrie – 20 octombrie, de mamografii şi teste Babeş-Papanicolau gratuite. Concret, în această perioadă au beneficiat de controale medicale gratuite 1.060 de femei, s-au realizat 718 teste Babeş-Papanicolau şi 342 mamografii.

Campania de Diagnostic Mobil a fost organizată de Fundaţia „Renaşterea” în parteneriat cu „Roche România”, cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, având ca scop depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin, precum şi informarea populaţiei cu privire la importanţa controalelor medicale periodice.

Pentru ridicarea rezultatelor analizelor trebuie să vă prezentaţi la secretariatul primăriei.

D.M.

Lasa un raspuns