Pentru că Dumitru Chirleșean are blat cu Mircea Bărbuceanu: Toţi rectorii din România vor afla că la Universitatea din Piteşti este în regulă să-i numeşti pe foştii rectori comunişti, disperaţi, nemernici, hoţi, dictatori, slugi, mituitori, repetenţi, josnici, turnători la Securitate, analfabeţi şi corupţi!

0
97

Săptămâna trecută am sesizat atât Ministerul Educaţiei Naţionale, cât şi DNA-Serviciul Teritorial Piteşti în legătură cu o serie de declaraţii, respectiv fapte ale lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, preşedintele Sindicatului Liber al UPIT, pe care noi le considerăm ca fiind în contradicţie flagrantă cu etica şi deontologia universitară, respectiv cu prevederile legislaţiei penale anticorupţie!

Până la răspunsul autorităţilor vom continua însă lupta pentru respectarea legislaţiei de către conducerea Universităţii din Piteşti, al cărei rector, Dumitru Chirleșean, refuză sancţionarea lui Mircea Bărbuceanu pentru comportamentul său huliganic, care încalcă nu doar prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, dar şi statutul cadrului universitar.

Aşadar, în zilele următoare vom trimite tuturor rectorilor de universităţi din România zeci de pagini cu insultele proferate de universitarul Mircea Bărbuceanu la adresa omologilor lor, ex-rectorii Gheorghe Barbu, Ionel Didea şi Sebastian Pîrlac (comunişti, disperaţi, nemernici, hoţi, dictatori, slugi, mituitori, repetenţi, josnici, turnători la Securitate, analfabeţi şi corupţi), laolaltă cu o prezentare pe larg a situaţiei, cu fotocopii ale adreselor trimise de noi la UPIT, la Ministerul Educaţiei şi la DNA. Măcar să ştie toată lumea academică de modul incalificabil în care sunt trataţi foştii rectori ai UPIT la Piteşti, sub protecţia (prin inacţiune şi refuzul sancţionării!) actualului rector Dumitru Chirleșean, care intenţionează, din câte am fost noi informaţi, să se folosească de Bărbuceanu pentru a obţine un nou mandat la conducerea Universităţii din Piteşti!

Mâine vă vom prezenta în exclusivitate modul incredibil în care Comisia de Etică şi Deontologie a UPIT nu dă doi bani pe obligaţiile care-i revin în baza legii şi, sub conducerea înţeleaptă a prof. univ. dr. Sebastian Pîrlac, demonstrează că un IQ subunitar face mult rău salubrizării învăţământului superior piteştean! Dovedim asta cu semnătura omului, ca să nu avem vorbe!

D.M.D.

P.S. Vineri îi vom cere explicaţii rectorului Dumitru Chirleșean, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în legătură cu faptul că li s-a permis soţilor Mircea şi Daniela Bărbuceanu să predea, deşi ambii au prezentat în cadrul unui proces civil adeverinţe medicale din care rezulta faptul că sunt bolnavi psihic şi se află sub tratament. Cine i-a evaluat, cine le-a acordat permisiunea etc.

Lasa un raspuns