(Pentru a nu-şi mai ameninţa şi intimida subalternii,) Solicităm directorului general al ROMSILVA Dragoş Pahonțu suspendarea din funcţie a lui Armand Chiriloiu pe durata controlului care are loc în aceste zile la Direcţia Silvică Argeş!

0
238

În urma campaniei de presă declanşate de „Ziarul de Argeş”, conducerea ROMSILVA a decis efectuarea unui control de fond la Direcţia Silvică Argeş, instituţie aflată, de mai bine de şase ani, sub teroarea familiei Chiriloiu.

Pentru început, îi solicităm domnului Dragoş Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor, suspendarea din funcţie, în perioada controlului, a directorului DS Argeş Armand Chiriloiu. Asta pentru că, atât acum, cât şi cu alte ocazii, acesta a ameninţat public salariaţii direcţiei că vor suferi consecinţe grave dacă-l vor reclama sau dacă vor da declaraţii organelor de control care-l vor verifica.

De ce trebuie ca Armand Chiriloiu să fie demis de urgenţă din funcţia de şef al Direcţiei Silvice Argeş? Iată, succint, principalele motive:

  • Este singurul director de direcţie silvică din România care şi-a construit casă într-o zonă forestieră protejată, după ce au fost defrişaţi cu cel puţin 300% mai mulţi metri pătraţi de pădure decât prevede legea.
  • Şi-a angajat soţia la Ocolul Silvic Piteşti în primul an de la numirea lui în funcţia de director, deşi la acel moment se făceau concedieri masive în rândul angajaţilor ocolului.
  • Familia Chiriloiu este implicată în transferarea unor suprafeţe de pădure de la Rădăuţi în zona Vidraru! Imediat ce pretinsul proprietar, Tralea Rodica, a beneficiat de reconstituirea dreptului de proprietate asupra pădurii teleportate de la Rădăuţi la Vidraru, speţă în care doamna Chiriloiu a semnat în fals în calitate de membru al comisiei locale de fond funciar Arefu, fără să aibă delegaţie din partea Ocolului Silvic Arefu, pentru retrocedarea celor 10 hectare de teren, familia Chiriloiu „a cumpărat” 10% din suprafaţa retrocedată. Aceste hălci de pădure, pentru care Alina Chiriloiu a fost condamnată de Judecătoria Curtea de Argeş la 3 ani de puşcărie pentru abuz în serviciu, au început din primăvara acestui an să fie vândute pe bani grei de soţii Chiriloiu!
  • Deţine peste 22 de miliarde lei în conturi, o casă în valoare de 400.000 de euro, două apartamente, bijuterii şi arme extrem de scumpe, plus câteva zeci de terenuri, o avere care depăşeşte de câteva zeci de ori veniturile lui de bugetar.
  • În ultimele luni, din Pădurea Trivale, arie protejată, au fost tăiaţi peste 1.000 de metri cubi de stejar (unii de peste 100 de ani!). Directorul Chiriloiu a minţit că se fac rărituri, deşi nici vorbă de aşa ceva. Există sute de fotografii cu defrişările din Pădurea Trivale pe site-ul nostru şi în alte ziare online.
  • Armand şi Alina Chiriloiu se fac vinovaţi de abuz în serviciu atunci când folosesc Dusterul Ocolului Silvic Piteşti AG20WUW în interes personal, în fiecare zi. Maşina stă la dispoziţia soţiei directorului 24 de ore din 24, fiind parcată peste noapte în curtea vilei acestuia din Pădurea Trivale!
  • Armand Chiriloiu este singurul director de direcţie silvică cercetat penal pentru braconaj (a împuşcat un cerb!) şi pentru o multitudine de fapte de corupţie (are dosar la DNA!).

Sunt doar o parte dintre motivele pentru care Armand Chiriloiu nu mai are ce căuta în funcţie. Şi pentru care trebuie cercetat penal de urgenţă! Atât el, cât şi cei care-l protejează sub orice formă.

Vom reveni cu noi informaţii despre abuzurile grave ale lui Chiriloiu.

D.M.D.

P.S. Dacă şi acest control va fi muşamalizat aşa cum s-a întâmplat cu cele precedente, vom fi obligaţi să recurgem la gesturi extreme, printre care organizarea unui miting în faţa Prefecturii Argeş la care vor fi invitaţi să participe toţi cei care vor ca defrişările în Pădurea Trivale să înceteze!

Lasa un raspuns