Penalul nu pleacă de la caşcaval nici dus cu mascaţii! Florin Frătică vrea din nou să prăduiască bugetul comunei Bradu şi s-a hotărât să-şi scoată o fiţuică electorală cu care să-i mintă pe brădeni ca un fost puşcăriaş recidivist ce este!

0
419

Apropierea alegerilor locale a trezit la viaţă un vechi coşmar al locuitorilor comunei Bradu. Este vorba despre recidivistul Florin Frătică Puşcărie, edil care a fost ridicat de două ori cu mascaţii în timpul ultimului său mandat de primar şi dus la Bucureşti pentru a se bucura de ospitalitatea sistemului penitenciar românesc.

Şocat că a stat patru ani departe de banul public pe care se obişnuise să-l prăduiască fără ruşine, în timp ce le spunea tuturor, chiar şi foştilor consilieri, că „La Bradu, legea sunt eu!”, Florin Frătică şi-a anunţat intenţia de a candida pentru a patra oară la funcţia de edil al comunei Bradu. Pentru cine nu ştie, de două ori a câştigat prin fraudă (mutaţii ilegale, combinaţii penale cu ţiganii din zonă, mită electorală etc.), iar o dată a pierdut categoric deoarece brădenii s-au săturat să fie furaţi şi batjocoriţi de un venetic penal.

În fine, potrivit surselor noastre, doamna Alina Frătică, soţia individului, s-a plâns unui cerc de apropiaţi că pur şi simplu îi este frică de un eşec în alegeri al lui Florin, pentru că acesta ar lua-o razna. E atât de disperat, a spus prea distinsa lui soţie, încât numai despre asta vorbeşte, numai la asta se gândeşte, ar da orice numai să intre din nou în primărie şi să i se spună iar „domn’ primar”.

Unii oameni nu ştiu deloc să piardă, nu vi se pare? În comuna Bradu, Florin Frătică n-ar mai strânge 15% din voturi nici dacă s-ar vota trei zile. Până şi el ştie asta, deoarece brădenii îl înjură cu poftă pe unde-l prind, amintindu-şi de momentele incredibile în care, pe vremuri, când aveau nevoie de o adeverinţă de la Primăria Bradu, secretara le punea ştampila, iar pentru semnătură trebuiau să se deplaseze la Restaurantul Casa Maria, unde Florin Frătică îşi petrecea zilele în compania altor panarame şi a unor sticle de La Gavulin!

Conştient şi el de acest lucru, Florin Frătică vrea să scoată o publicaţie prin intermediul căreia să încerce să-i mai prostească o dată pe brădeni, sufocându-i cu minciuni şi invenţii de genul celor care-l caracterizează. Am aflat că încă nu s-a hotărât la numele fiţuicii, aşa că-i sugerăm noi câteva variante (ne)demne de luat în seamă: Vocea Puşcăriaşului, In whisky veritas, Minciuni şi prosteală pe faţă, Recidivistul se întoarce, Beau şi fur parcă am cărbuni în cur etc.

Din păcate pentru el şi Alina, Florin Frătică nu se va mai întoarce niciodată la Primăria Bradu. Mai mult, nu va juca niciodată un rol important în comună având în vedere că, atât politic, cât şi uman, este un individ expirat, fără credibilitate, un beţivan notoriu şi un fost puşcăriaş recidivist. Nimeni nu votează aşa ceva, nici măcar plătit!

Aşteptăm să apară fiţuica mizeră pe care o tot anunţă Florin Frătică ca fiind principala sa armă politică. Îi avertizăm pe cei care se vor asocia la demersul „jurnalistic” al ex-puşcăriaşului că ar trebui să-şi ceară banii înainte. Când nu mai plăteşte din bugetul comunei, Frătică este zgârcit ca Hagi Tudose. Plus că nu prea mai are bani deoarece are conturile şi averea sub sechestru…

Să nu ziceţi că nu v-am spus! În rest, rămâne… cum v-am spus. Pariaţi pe un cal mort! Florin Frătică este istorie penală la Bradu!

D.M.D.