Penalii din Tudor Vladimirescu fac noi paşi pe drumul spre puşcărie: Aurelia Mincă ameninţă să implice în şantajul ei locatarii blocurilor unde este administrator!

0
228

Cu ceva vreme în urmă v-am prezentat în premieră cazul unei familii de şantajişti care au încercat să obţină de la investitorul Prime Kapital Emerald, cel care va ridica la Piteşti un supermall în cartierul Tudor Vladimirescu, suma de 200.000 de euro. Bani la care, evident, nu aveau niciun drept!

Reluăm, pe scurt, povestea şantajiştilor, pentru cei care nu sunt la curent cu tentativa lor de extorcare sfârşită la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti:

Pe la jumătatea lui martie, soţii Aurelia şi Marian Mincă, persoane domiciliate într-o casă proprietate personală situată pe str. Dragoş-Vodă nr. 8, municipiul Piteşti, oarecum în vecinătatea viitorului mall din Tudor Vladimirescu, au iniţiat o serie de discuţii şi corespondenţe prin email cu reprezentanţii investitorului Prime Kapital Emerald. Cei doi au cerut imperativ suma de 200.000 de euro, cu titlu de despăgubiri (?!!), pentru a fi de acord cu noua construcţie a mall-ului (?!!!). În caz contrar, cei doi au ameninţat că vor bloca proiectul în instanţă deoarece sunt foarte nemulţumiţi că „pasarela care se va face le va periclita foarte mult liniştea cu haosul care va fi”.

Problema este că familia de penali din Tudor Vladimirescu continuă să facă paşi pe calea care, în mod sigur, îi va conduce direct la penitenciar!

Într-o declaraţie făcută pentru publicaţia „Universul argeşean”, Aurelia Mincă a demonstrat că avocaţii Prime Kapital Emerald au încadrat corect din punct de vedere penal şantajul comis de soţii Mincă:

Aurelia Mincă, Dragoş-Vodă: „Nu vreau să stau de vorbă cu ziariştii despre această problemă. Mă descurc eu cu ei. Eu sunt administrator la 800 de apartamente şi o să strâng semnături şi o să merg în instanţă cu ei. Eu nu le voi semna niciodată pentru că pasarela trece exact prin spatele casei mele. Am achiziţionat de curând acest imobil, este la roşu şi vreau să am linişte.

Oricum eu nu le semnez la notar acordul de bună vecinătate şi o să merg în instanţă să mă judec cu ei şi să văd eu cum mai construiesc”.

Ce rezultă din cele spuse de Aurelia Mincă? În primul rând, individa minte cu neruşinare. Pentru că afirmaţia „eu nu le voi semna niciodată pentru că pasarela trece exact prin spatele casei mele” este contrazisă de conţinutul email-urilor prin care le cerea 200.000 de euro reprezentanţilor investitorului ca să accepte să semneze un acord de bună vecinătate! Dacă ar fi primit banii, n-ar mai fi existat niciun deranj şi, bineînţeles, niciun proces!

Infracţiunea de şantaj continuă, pentru că ameninţările cuprinse în email-uri sunt acum amplificate, refuzul de semnare a acordului de vecinătate fiind completat acum cu ameninţarea strângerii de semnături de la 800 de proprietari de apartamente din blocurile unde Aurelia Mincă este administrator! Şi, fireşte, şantajista continuă să ameninţe cu un proces prin care se laudă că va bloca lucrările de construcţie a mall-ului!

Până când procurorii şi, ulterior, judecătorii vor trimite cuplul de şantajişti la puşcărie pentru o perioadă îndelungată, facem câteva precizări, atât pentru familia Mincă, cât şi pentru alţi pescuitori în ape tulburi care sabotează, pentru interesul lor sau la comanda adversarilor proiectului, construcţia mall-ului din Tudor Vladimirescu.

Toţi cei care vor întârzia realizarea investiţiei vor plăti bani grei. Probabil mult mai mult decât îşi permit şi, în mod sigur, mai mult decât le-ar oferi cei care îi instigă!

Proiectul noului mall respectă toate cerinţele de legalitate cerute. Să invoci faptul că tu vrei linişte, în condiţiile în care pasajul rutier trece la peste 15 metri de casa ta, denotă infantilism şi iresponsabilitate. Pe bulevardul Republicii, în centrul Piteştiului, blocurile sunt amplasate la nici 8 metri de strada ultracirculată. La fel şi pe bulevardul Libertăţii în Trivale, în Craiovei, în zona Exerciţiu, în Găvana etc. Nimeni nu s-a gândit să interzică circulaţia autoturismelor pe-aici, fiindcă ar vrea ei linişte. Doar să gândeşti aşa şi ar fi semn de boală psihică!

În zilele următoare vă vom prezenta, tot în exclusivitate, cazul altor pioni otrăviţi care vor să saboteze cea mai importantă investiţie privată din istoria Piteștiului. Spunem pioni pentru că legătura acestora cu deţinătorii hipermarketului Jupiter City este, în cazul lor, demonstrabilă!

D.M.D.

Lasa un raspuns