Pe 10 iunie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc pronunţarea mult aşteptată: DNA încearcă să-l bage pe Florin Frătică la puşcărie pentru un abuz în serviciu cu prejudiciu de 8 milioane de euro!

0
1052

Săptămâna trecută, mai precis joi, 28 mai, Florin Frătică, personaj de tristă amintire pentru comuna Bradu, trebuia să fie condamnat penal pentru abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ar fi fost a doua condamnare penală pentru Frătică, şeful PMP Bradu fiind deja condamnat, prin hotărârea nr. 489/2017 a Curţii de Apel Piteşti, la pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pe termen de un an pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, executarea pedepsei fiind suspendată pentru un termen de încercare de trei ani.

De data aceasta, ICCJ a amânat pronunţarea pentru data de 10 iunie. Moment la care, speră întreaga comunitate brădeană, se va face dreptate, Florin Frătică va merge la PUȘCĂRIE şi va deveni un infractor recidivist care nu va mai putea reprezenta niciodată un pericol pentru dezvoltarea celei mai bogate comune din Argeş.

Pentru că, da, acest individ trage sforile să ajungă din nou primar al comunei ca să poată face din nou toate mizeriile pe care le-a comis la Bradu în cei 8 ani cât a fost primar, perioadă în care a fost arestat de trei ori şi a stat la puşcărie perioade lungi de timp.

Au fost celebrii ani în care DNA a descoperit prejudicii uriaşe comise la Bradu de către administraţia Frătică prin restituiri de terenuri făcute în mod ilegal, angajări fictive, investiţii supraevaluate (şi supradimensionate în comparaţie cu nevoile reale ale comunei – cum este stadionul din Bradu!), conflicte de interese etc.

Pentru cei care nu sunt la curent, în dosarul nr. 9811/2/2017 în care ICCJ se va pronunţa pe 10 iunie, Florin Frătică este judecat pentru retrocedarea unui teren soţilor Lenuţa şi Jean Georgescu. Prejudiciul a fost stabilit de către procurorii DNA la 35 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro la data comiterii faptei!) reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru cele 19,13 ha de teren!

În aceste zile, sursele noastre din anturajul lui Frătică susţin că acesta se laudă că este pe punctul de a-şi rezolva problema. Ce înseamnă asta? Noi intuim şi… n-avem niciun dubiu că şi procurorii DNA pot face asta în condiţiile în care rezultatul ar putea fi unul strigător la cer, care va ignora realitatea: 8 milioane de euro prejudiciu comis prin actul unui individ care a mai fost condamnat penal şi a care a stat la puşcărie luni bune, în mai multe dosare penale!

Urmărim cu atenţie acest dosar şi sperăm că magistraţii de la ICCJ nu vor da cinstea pe ruşine şi vor sancţiona, decisiv, cei opt ani de demenţă edilitară marca Florin Frătică, ani care au afectat iremediabil comuna Bradu!

D.M.D.

Lasa un raspuns