Patru mărci de parizer pe care nu ar trebui să le cumpărăm NICIODATĂ!

0
112

Parizerul este unul dintre produsele alimentare cu o valoare nutritivă foarte scăzută. Dacă ne uităm pe etichetă, vedem că ingredientul principal este carnea dezosată sau separată mecanic. Aceasta este, de fapt, o pastă care include oase, măduvă osoasă, piele, nervi, vase de sânge și resturi de carne rămase pe oase. Produsul rezultat este un amestec de mușchi și alte țesuturi care nu sunt în general considerate carne. La toate acestea se adaugă o listă lungă de aditivi alimentari, E-uri, coloranți și sare din belșug!

Mărcile de parizer cu cele mai multe E-uri
InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe produse tip parizer de porc. În cadrul studiului au fost analizate 17 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: SC. CIA ABOLIV S.R.L., Carrefour Romania S.A., IFANTIS ROMANIA S.A., Kaufland Romania S.C.S., Cristim 2 Prodcom S.R.L., S.C. FOX COM SERV S.R.L., S.C. GOODIES MEAT PRODUCTION S.R.L., S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L., SC AGRO-ARDEAL SRL, SC ALDIS SRL, SC Auchan Romania SA, SC Romania Hypermarche SA. 25% dintre produse au menționat pe etichetă, pentru producător, doar țara în care au fost fabricate, respectiv România și Germania.

Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 3 și 12 E-uri.

Produsele cu cel mai scăzut număr de E-uri au fost: Cris-Tim Parizer Gostat (3 E-uri: E450, E301, E250), Cris-Tim Mini Parizer cu Porc 400g (4 E-uri: E450, E300, E120, E250), Cris-Tim Parizer Taranesc cu Porc (4 E-uri: E450, E300, E120, E250), Cris-Tim Parizer Taranesc cu Porc 700g (4 E-uri: E450, E300, E120, E250) și Selgros Parizer cu Porc 1kg (4 E-uri: E450, E301, E250, E120).

La polul opus, produsele cu cel mai ridicat număr de E-uri au fost:

Fox Parizer mini 500g (12 E-uri: E450, E451, E621, E300, E326, E445, E407, E425, E415, E250, E262, E120)
Baroni Mini Parizer cu carne de porc 500g (10 E-uri: E450, E451, E316, E330, E300, E621, E327, E335, E262, E250)
Proxi Parizer cu carne de porc 1kg (9E-uri: E450, E451, E300, E407, E412, E415, E621, E120, E250)
Carrefour Parizer de porc 500g (8 E-uri: E452, E621, E316, E407, E412, E250, E120, E508)
E-urile identificate în produsele studiate sunt: E120 – carmin, E250 – nitriti de sodiu, E262 – acetati de sodiu, E300 – acid ascorbic, E301 – ascorbat de sodiu, E316 – izoascorbat de sodiu, E326 – lactat de potasiu, E327 – lactat de calciu, E330 – acid citric, E331 – citrati de sodiu, E335 – tartrati de sodiu, E407 – caragenan, E412 – gumă guar, E415 – gumă xantan, E425 – gumă konjac, E445 – esteri glicerici ai răşinilor lemnoase, E450 – difosfați, E451 – trifosfați, E452 – polifosfați, E508 – clorură de potasiu, E621 – monoglutamat de sodiu.

Lasa un raspuns