Pasaj pietonal în Pitești. Stadiu de lucru: schiță de proiect

0
490

pasaj_pietonal_pitesti_schita       Nici bine nu ne-am obișnuit cu ideea că se construieste un pasaj la Podul Viilor, finalizat în viitorul îndepărat, că am primit o altă veste șocantă: vom avea și un pasaj pietonal în Pitești! Sau cel puțin asta promit mai nou autoritățile.

Viceprimarul Piteștiului, Cornel Ionică, ne anunță că s-a găsit o soluție eficientă pentru fluidizarea traficului rutier în municipiu, în special în zona intersecției Bulevardului I.C. Brătianu cu strada Calea București. O firmă din Capitală (cred că la noi în Argeș nu sunt destul de multe…) a realizat o serie de schițe ale unui pasaj pietonal aerian, cu acces pe scări, care să le permită pietonilor să traverseze stradă fără riscul de a fi înjurați de șoferi sau accidentați de autovehicule, iar mașinilor să circule în voie și fără atenția distributivă a șoferilor nevoiți să verifice dacă vreun câine sau vreun cetățean intenționează să-i apară în cale.

Proiectul pentru viitorul pasaj pietonal în Pitești presupune o investiție de aproximativ 17 milioane euro, bani pe care primăria dorește să îi solicite Uniunii Europene. O soluție asemănătoare ar fi fost găsită și pentru traficul din zona Calea Bascovului-Negru Vodă: un pasaj denivelat ale cărui costuri de realizare s-ar ridica undeva la suma de 12 milioane euro, bani proveniți tot din fonduri europene.

Viceprimarul Cornel Ionică a ținut să precizeze că pasajul pietonal ar dispune și de lifturi pentru persoanele cu dizabilități și pentru cei în vârstă, pentru a nu fi nevoiți să fie puși în fața imposibilității de a urca scările.

Dar cum nu a fost întocmit încă un proiect pentru acest pasaj pietonal în Pitești și cum ideea prezentată de viceprimarul Municipiului Pitești, Cornel Ionică, rămâne pentru moment doar la stadiul de idee și promisiune pentru viitor, traficul în Pitești rămâne la fel de aglomerat și de năucitor. Sperăm totuși să obținem mai repede fondurile alea europene, că mare nevoie mai avem de ele!

Redactor: Eva Maria

 

Lasa un raspuns