Partenerul lui Mircea Bărbuceanu nu mai merită un nou mandat: Rectorul Dumitru Chirleșean nu se ridică nici până la glezna predecesorului său Gheorghe Barbu!

0
104

N-am crezut că o să ajung să regret vreodată perioada în care Universitatea din Piteşti era condusă de rectorul Gheorghe Barbu… O fac acum, asumat!

Dincolo de combinaţiile lui Barbu cu magnatul Gigi Axinte şi de faptul că a cochetat cu PNL ca să-şi pună soţia primar la Piteşti, lucru care i-a reuşit mai mult de-o groază, prof. univ. dr. Gheorghe Barbu este omul care a construit UPIT aproape de la zero.

Dintr-o instituţie de învăţământ superior de provincie, prăfuită şi care agoniza prin sedii dărăpănate, rectorul Barbu a dus Universitatea din Piteşti printre universităţile de top din România. Numărul de studenţi s-a triplat, baza materială s-a transformat aşa cum nici nu s-ar fi visat vreodată la Piteşti, corpul profesoral s-a mărit cantitativ şi a explodat calitativ!

Barbu a fost singurul rector care a blocat tirania sindicalistului dilimandros Mircea Bărbuceanu. Spun dilimandros pentru că atât Mircea, cât şi soţia lui, Daniela Bărbuceanu, au prezentat în cel mai oficial loc cu putinţă, în instanţă, certificate medicale care atestau că suferă de boli psihice şi se află sub tratament de specialitate!

Gheorghe Barbu n-a cedat şantajului sindicaliştilor. Li s-a opus cu forţă, cu determinare. Nu i-a lăsat, spre exemplu, să preia nici Academica Terminal, nici Casa Universitarilor, aşa cum s-a întâmplat cu rectorii de paie care i-au succedat.

Cel mai slab dintre aceştia este Dumitru Chirleșean. Actualul rector nu doar că a cedat pretenţiilor lui Mircea Bărbuceanu, pe care nu l-a sancţionat sub nicio formă, deşi atât noi, cât şi alte publicaţii am sesizat fapte grave comise de şeful Sindicatului Liber din Universitatea Piteşti, dar a ajuns să-l transforme pe acesta în principalul său susţinător în alegerile pentru un nou mandat de rector.

Vreţi exemple? Mircea Bărbuceanu l-a numit în public pe fostul rector Sebastian Pârlac analfabet şi plagiator. Rectorul Chirleșean avea obligaţia să dispună o verificare făcută de Comisia de Etică şi Deontologie Universitară care să stabilească fie că Pârlac este aşa cum a spus Bărbuceanu şi să fie sancţionat pe măsură, fie că sindicalistul a delirat şi, pe cale de consecinţă, să fie dat el, Bărbuceanu, afară din învăţământ!

La fel, Dumitru Chirleșean avea obligaţia să dispună o anchetă la cele două cârciumi, Academica şi Casa Universitarilor, în administrarea cărora şi-au băgat nasul, acum ceva vreme, şi sindicaliştii vieţii. Atâta vreme cât presa a semnalat probleme, cât patrimoniul uriaş de la Casa Universitarilor a fost aruncat la gunoi (aşa zice Bărbuceanu!!!), ancheta era obligatorie!

Nu mai vorbim aici de invenţiile dubioase de la Geneva de care s-a agăţat Bărbuceanu, de sponsorizările evaporate etc.

Din acest motiv, „Ziarul de Argeş” va susţine un rector bine intenţionat la alegerile de la Universitatea Piteşti. Cu toate puterile!

Revenim!

D.M.D.

P.S. Ştiţi de ce avem noi credibilitate când spunem aceste lucruri? Pentru că niciodată nu doar că n-am luat bani de la UPIT, dar nici n-am cerut măcar o dată, în peste 20 de ani de gazetărie! Facem parte dintre cei 5% din totalul jurnaliştilor care consideră că învăţământul superior piteştean trebuie susţinut, nu prăduit!

Şi, da, îl laud pe Gheorghe Barbu, după ce l-am criticat în zeci de articole. Îl laud când merită. Şi, da, în continuare nu vorbesc cu Domnia Sa. De peste 12 ani!

Lasa un raspuns