Panaramele de la Pro România-epitești.ro s-au revoltat că Simfonia a inclus, ca în fiecare an, un foc de artificii şi un concert. Şi că totul a fost foarte ieftin, din nou!

0
368

Mărturisesc, i-am suspectat întotdeauna pe cei de la epitești.ro de ticăloşie. Era şi uşor având în vedere că patronaşul site-ului este Bogdan Ivan, şeful argeşean al Pro România, partidul securiştilor viermănoşi Victor Ponta şi Daniel Constantin!

Am greşit! Poate nu de tot, poate nu foarte grav, dar totuşi am greşit. Nu ticăloşia predomină la o parte dintre angajaţii epitești.ro, ci prostia. O prostie purulentă! O prostie atât de profundă încât le compromite orice tentativă de gazetărie şi îi face să pară, de la mare distanţă, drept cei mai proşti jurnalişti din Argeş. Cu toate că e bătaie mare pe acest titlu, trebuie să recunoaştem!

În războiul cu primarul Piteștiului, război care are la bază considerente politice şi financiare, clanul Ivan de la Pro România a folosit, ca de obicei, aceeaşi jurnalizdă specializată în flatulaţii de presă: Mihaela Grigorescu. Fata asta n-a scris în viaţa ei un articol care să merite atenţia cuiva. N-a scris cinci rânduri care să le demonstreze cititorilor că a citit la viaţa ei şi altceva decât „Povestea pulii” de Ion Creangă, şi aia probabil noaptea, într-un tunel, cu ochelari de soare şi cu ochii închişi!

Ce zice fătuca asta? Păi „dezvăluie” ea că anul acesta, la Simfonie, „ca de fiecare dată, a fost inclus un concert şi un foc de artificii”! Tare, nu? Adică de data asta… a fost la fel ca până acum! Nu vă pare foarte inteligentă, săraca de ea?

Cu o atitudine de inchizitor retardat, gen Denis Rifai de la Insolvenţa TV, Mihaela Grigorescu acuză că „pentru 8 minute de foc de artificii s-au plătit 7011 de Euro, cu tot cu TVA, bani din bugetul local”. În principiu, s-ar putea paria lejer pe faptul că, dacă la epitești.ro este multă prostie, fata asta este cumva etalon!

Păi, bă Grigoreasco, focul de artificii atâta ţine, mă, câteva minute! Aşa funcţionează artificiile! Fiind cel mai important eveniment al Piteștiului, suma este infimă. Cine nu crede să caute pe internet cât costă un foc de artificii serios. Orice orăşel cheltuie mai mult cu focul de artificii de revelion decât s-au cheltuit la Piteşti la un eveniment la care au participat miniştri (chiar şi un vicepremier!), ambasadori, senatori, deputaţi, primari etc., plus multe zeci de mii de spectatori!

Fiind un eveniment public, organizat de primărie, de unde dracului ai fi vrut tu să fie plătiţi banii decât din bugetul local? Ai fost pe plajă la Constanţa de curând sau te cunoşti cu Mihai Pleşu sau poate cu Ema Zeicescu? Aşa s-ar explica treaba!

Iată hal de redactare la fătuca asta, care şi ea îşi dă seama că se face naiba de râs, dar nu poate scăpa de dorinţa lui Bogdan Ivan de a lovi în primarul piteştenilor:

Pentru Simfonie, Centrul Cultural a achiziţionat şi alte produse. Nu spunem că nu sunt necesare, însă piteştenii trebuie să ştie unde şi câţi bani sunt alocaţi, din moment ce în municipiu investiţiile necesare aproape că lipsesc, iar primarul Cornal Ionică (îl cheamă CORNEL, proasto!) se plânge că în acest an bugetul oraşului este în acest an unul auster. (…) Exceptând focul de artificii, toate celelalte servicii au fost achiziţionate de la firma (…). Aproape 7000 de euro a încasat firma”.

Dacă asta se poate numi presă, atunci chiar că e vai de breaslă! Dilia asta vorbeşte despre investiţii importante, necesare, după care zice că municipalitatea a cheltuit 7.000 de euro cu Simfonia? Aşa ceva? Ştiţi pe ce au plătit edilii 7.000 de euro ? Pe 2.500 de afişe personalizate, 500 de baloane cu heliu folosite la Parada Florilor, 10 bannere stradale, 1.000 de cocarde personalizate, colarea şi personalizarea unor stâlpi de susţinere etc.

După care ne spune că Primăria Piteşti a mai plătit şi pentru masa şi cazarea sutelor de participanţi la Simfonie (expozanţi!). Nasol, jurnalizdo, aşa-i? Trebuia să-i lase dracului în plata Domnului să se descurce, după mintea ta?! Ba chiar poate ar fi trebuit să facă Simfonia pe banii lor şi să-i pună să plătească şi focul de artificii?!

Sper că toată lumea a înţeles. Ăştia de la epitești.ro, după ce că sunt foarte proşti, adoră să şi semnalizeze!

De fapt, ca soldaţi credincioşi în oastea de strânsură a securiştilor Ponta şi Constantin, sclaveţii lui Bogdan Ivan încearcă şi ei să muşte de cur la comandă. Numai că, mai întotdeauna, greşesc abordarea şi muşcă din partea opusă, lucru care unora, ca jurnalizda de azi, se pare că le place teribil.

De final, am intrat în posesia sloganului electoral al Pro România pentru Argeş: „Votează Ponta şi Ivan – Un securist şi un prostovan!”.

D.M.D.

P.S. Cât despre juna Mihaela, avem o singură sugestie: plâng saloanele de videochat după marfă proaspătă. Presa cere bun-simţ şi talent!

Lasa un raspuns