Păduchi în școlile din Argeș – Tot mai multe cazuri înregistrate în mediul urban!

0
301

La începutul anului școlar 2018-2019 s-a efectuat triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ din Argeș, pentru depistarea cazurilor de boli infecto-contagioase şi prevenirea răspândirii acestora. Iată cum arată statisticile de până acum!

Potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, în cele 536 de unităţi din judeţ, au fost examinaţi 71.447 de elevi din totalul de 92.445 înscrişi. 169 de elevi au fost depistaţi cu diverse boli transmisibile, fiind izolaţi la domiciliu sub tratament. Pe lângă alte boli, au fost depistați și 75 de elevi cu păduchi – 41 de elevi în mediul urban și 34 în mediul rural. Dintre aceste cazuri, 52 au fost înregistrate la şcoli, 12 cazuri au fost la grădiniţe, 10 la licee şi unul la o şcoală profesională. Păduchii apar şi se înmulţesc foarte rapid în condiţii precare de igienă personală. Se transmit foarte ușor la alte persoane. Elevii găsiţi cu păduchi au fost izolaţi la domiciliu şi au primit tratament de la medicul de familie. La un control ulterior, un singur copil de la o şcoală din mediul urban a fost găsit din nou cu păduchi.

O îmbunătățire față de anii trecuți s-a putut remarca în ceea ce privește cazurile de scabie – nu a mai fost înregistrat niciun caz în școlile din Argeș.

Lasa un raspuns