Meniul zilei: ouă contrafăcute în China și pământ în loc de piper negru!

0
331

Made in China! Cand auzi provenienta unui produs, iti dai seama imediat si de calitatea sa. China si-a castigat reputatia de tara producatoare de produse ieftine si de proasta calitate. In materie de alimente importate din China, situatia este ingrijoratoare. Exista o serie de alimente contaminate cu plastic si numeroase pesticide, care, odata ingerate, chiar si in cantitati infime, genereaza dezechilibre hormonale si digestive grave.

Iata zece din aceste alimente si produse care ar trebui evitate din cauza riscurilor mari de îmbolnăvire la care te poţi expune.

  1. Ouă contrafăcute

Pentru fabricarea acestor oua, se utilizeaza alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorura de calciu, gelatina, coloranti artificiali si apa. Ingredientul principal pentru obținerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca dementa si pierderi de memorie.

  1. Lapte formula pentru sugari

În anul 2004 , CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele formula instant pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China. „Laptele” a fost facut aproape integral din creta si a dus la aparitia aaa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnand o crestere rapida a capului in raport cu corpul.

  1. Sarea industriala poate cauza afectiuni mentale si fizice, precum si tulburari ale aparatului reproducator. Cu toate acestea, nu s-a luat nicio masura, de mai bine de 13 ani, consumam aceasta sare pe post de sare de masă.
  1. Mazarea verde contine coloranti periculosi, cu efecte cancerigene.
  1. Sucul de mere produs în China
  1. Ginseng fals

Radacina de ginseng este o planta medicinala folosita in medicina chineza de milenii. Pretul sau a crescut insa foarte rapid, deoarece comerciantii chinezi au ales sa o fiarba in zahar pentru a o face mai grea. Acesta procedura elimina substantele nutritive din radacina de ginseng, este de parereWei Fung,un expert medical chinez de la Institutul National Al Controlului de Calitate Chinez.

  1. Pamant vandut in locul piperului negru

Socant, dar adevarat! In provincia Guangdong din China ,a fost raportat un vanzator local care vinde in locul piperului negru, pamant.

  1. Orezul cu plastic

Acest orez artificial contine efectiv plastic, fiind produs din cartofi si rasini sintetice artificiale! Consumul cu regularitate al acestui orez poate cauza chiar si cancer.

  1. Taitei falsi din cartofi dulci

În 2011, in cel puţin 5,5 tone de taitei din orasul Zhongshan au fost descoperite substante straine: porumb, parafina si cerneala industriala care le dadea culoare mov.

  1. Carne de porc tratata chimic, comercializata in loc de carne de vita

Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vita, dupa ce a fost tratata cu diversi coloranţi, conservanţi şi arome. Consumat pe termen lung, acesta carne produce o otravire lenta a organismului, malformatii si chiar cancer.

În concluzie, alimentele importate din China ar trebui evitate pe cat posibil! Poluarea aerului, a apelor si continutul ridicat de pesticide şi chimicale toxice fac din aceste alimente un pericol real pentru sanatatea noastra!  Cel mai indicat este să cumperi alimente de pe piaţa locală şi de la furnizori de încredere.

Lasa un raspuns