Ospătarul puşcăriaş Gigi Dinescu, tatăl junelui infractor recidivist Alexandru Dinescu, se bagă ca prostu-n seamă în scandalul retrocedării din Craiovei!

0
251

N-a existat tămbălău mai mare la Piteşti în ultimul an decât retrocedarea celor 2.483 mp din terenul Liceului cu Program Sportiv „Viitorul” Piteşti (fostul Club „Aripi” Piteşti înfiinţat în 1979!). Referitor la acest nefericit eveniment şi-au dat cu părerea, reuşind să-i acopere pe cei în temă autorizaţi să prezinte un punct de vedere în cunoştinţă de cauză, toţi papagalii, politrucii şi prostovanii cărora internetul şi reţelele de socializare le-au permis să-şi externalizeze imbecilitatea militantă şi agresivitatea la un nivel greu de anticipat cu ceva vreme în urmă.

Pe scurt, iată cum stau lucrurile în realitate:

Foştii proprietari au început demersuri pentru retrocedare în 2005, când au solicitat 7.500 mp, în baza unui titlu de proprietate din 1936. Primăria  a respins cererea de retrocedare, dar cei trei moştenitori s-au adresat în 2007 instanţei de judecată. În 2011 instanţa i-a pus în posesie pentru 2.483 mp, pentru restul urmând să primească despăgubiri prin Fondul Proprietatea. În 2013, cei trei au solicitat aplicarea sentinţei, dar nu au reuşit. În 2017 i-au solicitat din nou instanţei punerea în aplicare a deciziei şi, zilele trecute, a fost pus în aplicare un ordin judecătoresc executoriu.

Ulterior punerii în posesie a celor trei moştenitori, primarul Cornel Ionică şi reprezentanţi ai municipalităţii s-au întâlnit cu proprietarii miercuri, 15 mai, încercându-se prin toate căile legale găsirea unei soluţii prin care terenul de sport să rămână al liceului: cumpărarea terenului sau un eventual schimb. Noii proprietari solicită însă un preţ foarte mare de la municipalitate pentru cumpărarea terenului. Vor urma noi discuţii şi negocieri şi se lucrează la găsirea unei soluţii!

Ce nu înţeleg eu este ce legătură are Cornel Ionică, primarul Piteştiului, cu această retrocedare. Procesul a început în 2005, într-unul dintre mandatele lui Tudor Pendiuc. A fost câştigat de cei trei moştenitori tot în timpul administraţiei Tudor Pendiuc, celebră pentru faptul că se apăra cu cizmele în instanţă, Pendiuc fiind ocupat să curvăsărească la bătrâneţe, nu să-şi facă treaba la Primărie!

Ce putea face Cornel Ionică? Să nu respecte o hotărâre judecătorească? Pe bune? Să ascundă terenul de noii proprietari? Chiar nu vede nimeni, la dracu’!, că problema este, ca în nenumărate alte cazuri, la judecători? Judecători care par că nu se pronunţă legaţi la ochi, ci în plin blocaj mental?

Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai edilului care n-a greşit cu absolut nimic în acest caz este şeful PNŢCD Argeş, Gigi Dinescu. Pe vremuri i se spunea Ospătarul, apoi Gigi Puşcărie! Pentru că a făcut închisoare pe motiv de prăduială a avutului statului.

Dinescu ăsta vrea şi el un os de ros. Fostul primar, Pendiuc Tudor, l-a băgat în conducerea „Apă-Canal”, unde s-a ocupat numai cu combinaţii şi jocuri de interese, ajungând, de frustrat ce era, să-l reclame la ANI pe Liviu Pătraşcu, managerul SC Apă-Canal 2000 SA de la acea vreme. Pentru că nu i-au dat şi lui nu ştiu ce maşină de serviciu, pentru că n-au acceptat la licitaţii firmuliţe susţinute de nea Dinescu etc. Cornel Ionică este plămădit din alt aluat. I-a închis în nas toate uşile pe care Dinescu a încercat să se strecoare către banul public!

Tupeul acestui pensionar este incredibil. Ocupat să facă puşcărie şi să-şi… ocupe timpul cu combinaţii mai mult sau mai puţin penale, şi-a lăsat copiii de izbelişte. Fiul lui, Alexandru Dinescu, a făcut parte dintre cei condamnaţi cu suspendare în lotul escrocilor din Argeş-Vâlcea (comandau produse pe internet după care nu le mai plăteau!), a şutit tabletele celor de la PDL Argeş (printre care şi pe cea a actualului secretar de stat Gabriel Bratu!), fiind salvat in extremis de tac-su care le-a răscumpărat de la amanet şi le-a restituit proprietarilor, etc.

Era să uit, acelaşi Alexandru Dinescu, demn fiu al puşcăriaşului său tată, şi-a înscenat propria răpire pentru a-l determina pe Gigi Dinescu să plătească răscumpărare. L-a prins poliţia şi a ratat din nou puşcăria la milimetru!

Vă daţi seama cine vorbeşte despre respectarea legii? Un ospătar semianalfabet, care face zece greşeli de exprimare la fiecare două fraze şi care a fost la puşcărie nu în vizită de documentare, ci… acasă?! Un pulifrici care scrie „miau” ca pisica vrea să ajungă, din nou, cu mustaţa în smântâna banului public!

Că trebuie să mintă ca un distrus pentru asta, că trebuie să jignească sau să calomnieze, nu-l interesează. El este Gigi Puşcărie şi crede că-i va merge din nou ca pe vremea lui Tudor Pendiuc.

Vise, tataie, vise!

D.M.D.

P.S. Evident că vom reveni. Abia m-am încălzit!

Lasa un raspuns