Oraşul Mioveni se va înfrăţi cu un oraş din China

0
318

În sprijinul promovării şi cooperării bilaterale dintre România şi Republica Populară China, pe baza bunei relaţionări între instituţiile de stat din cele două ţări, oraşul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul nemijlocit al Ambasadei R.P. Chineze la Bucureşti, va semna un Acord de Înfrăţire cu oraşul Jinhua, provincia Zhejiang, precum şi un Acord de Cooperare Internaţional.

Evenimentul oficial are loc astăzi, 15 mai, în sala de şedinţe a Primăriei Oraşului Mioveni, de la ora 10, fiind urmat de o serie de vizite la mai multe obiective economice şi culturale de pe raza oraşului, dar şi din judeţ.

Delegaţia chineză va fi compusă din conducerea oraşului Jinhua, reprezentată de primarul general şi de cei doi primari de sector, precum şi din reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai mediului de afaceri din provincia Zhejiang.

Jinhua este un oraş la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang din estul Chinei (echivalent cu reşedinţa de judeţ), cu o populaţie de aproximativ 7 milioane de locuitori, inclusiv zona metropolitană, conform recensământului din anul 2010. Conducerea oraşului Jinhua administrează patru oraşe, patru comune rurale şi un district.

În prezent, oraşul Mioveni este înfrăţit şi are strânse relaţii de colaborare cu administraţiile din opt oraşe din şapte state de pe teritoriul Europei, respectiv Măgdăceşti – Republica Moldova, Istra – Federaţia Rusă, Petrich şi Debovo – Bulgaria, Grand Saconnex – Elveţia, Landerneau – Franţa, Salamina – Grecia, Abrantes – Portugalia.

Totodată, Mioveniul se mândreşte cu faptul că, în luna decembrie a anului trecut, Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul R.P. China în România, a acceptat cu bucurie titlul de Cetăţean de Onoare al Mioveniului.

F.O.

Lasa un raspuns