O „investiţie” marca USR-Elena Lasconi la Câmpulung: lămpi cu led de trei ori mai scumpe decât cele folosite în prezent, sub pretextul unei economii care nu va fi realizată niciodată!

0
436

Elena Lasconi este regina iahniei de fasole cu cârnaţi ajunsă primar la Câmpulung din lipsa unei alternative rezonabile. Din cauza ei, Muscelul a ajuns în ultimii doi ani un fel de experiment social scăpat de sub control, în cadrul căruia o individă, vădit nepricepută şi categoric incompetentă, compromite în pas de dans orice şansă de dezvoltare a municipiului într-un orizont de timp rezonabil!

Beneficiind de complicitatea unor propagandişti argeşeni, dintre care unii (Denis Grigorescu şi Cristina Stancu) prestează la „Adevărul”, ziarul fostului vânzător de copii Cristian Burci, iar alţii sunt tonomate notorii (gen Iulian Uță de la Profit TV), Elena Lasconi îşi maschează incompetenţa prin prezentarea lunară, într-o manieră triumfătoare, a unor realizări viitoare.

Niciodată nu prezintă o investiţie reală, un drum asfaltat, nişte parcări amenajate, un parc reabilitat sau ceva, ci doar lucruri pe care vrea să le facă, le are în proiect sau doreşte să le realizeze.

Anul trecut a rămas cu o grămadă de bani nefolosiţi, dar trompetele de presă de care se foloseşte n-au suflat un cuvânt despre acest lucru. Curat deontologic, nu-i aşa?

Ultima poveste pe care le-o prezintă muscelenilor primăriţa Lasconi, în ajunul Paştelui, este cum va moderniza ea iluminatul public în Câmpulung. Deci tot o poveste de viitor. Dar de data aceasta, Lasconi o va duce la bun sfârşit, vă asigurăm noi!

Numai că, dragi musceleni, nu aveţi de ce să vă bucuraţi! Absolut deloc! Doamna de la Masterchef pe care a ales-o o minoritate din rândul câmpulungenilor să vă conducă municipiul şi-a pus în cap o combinaţie care vă va lăsa săraci!

Concret, modernizarea iluminatului public pe care o va face până în toamnă Elena Lasconi constă în înlocuirea celor 3.871 lămpi de iluminat din Câmpulung cu lămpi cu led. Vezi Doamne, va fi un „sistem de telegestiune” care va sigura o „lumină mai bună” şi, fireşte, spune primăriţa, va realiza o economie de peste 60% pe an la bugetul urbei.

În realitate, lucrurile nu vor sta deloc aşa. Nu va fi nicio economie, lucru care se va putea observa analizând facturile. Sistemul „inteligent” va costa enorm. Iar lămpile cu led costă de trei ori mai mult faţă de cele normale şi au aceeaşi durată de viaţă. Sistemul în sine este extraordinar de costisitor şi va necesita investiţii iniţiale enorme şi o mentenanţă la acelaşi nivel.

Mai mult, am vorbit ieri cu cineva care se află chiar în mijlocul evenimentelor, persoană care ne-a furnizat nişte date extraordinare. Cum lucrarea va începe curând, aşteptăm doar înlocuirea primelor lămpi ca să vă prezentăm cum stau lucrurile în realitate şi de ce administraţia USR de la Câmpulung a ţinut atât la această investiţie care nu reprezintă o prioritate pentru musceleni.

Costurile vor reprezenta realmente, pentru toată lumea din municipiu, un şoc!

Vom vedea cine are dreptate: Lasconi şi papagalii ei din presă sau noi şi sursele noastre, care investigăm un tun cum n-a mai fost dat vreodată la poalele Mateiaşului!

D.M.D.