O întrebare la care nu există răspuns: de ce dracu’ n-a făcut nimeni puşcărie pentru jaful de la „Muntenia”?

0
3055

Cazul SC Turism Muntenia Piteşti este unul demn de dosarele X. De ce? Pentru că aici s-au comis cele mai multe fapte penale din urbe. Fapte pe care nu le-a sancţionat nimeni, deşi au existat nenumărate dosare penale deschise la Parchet. Zeci de dosare penale!

Iată câteva infracţiuni deja probate.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, Ion Vâlcu, a fost descoperit cu contabilitate dublă, în biroul său fiind găsite două caiete unde ţinea evidenţa unor nunţi. Sumele depăşeau 15 miliarde lei vechi! Cineva s-a şters la fund cu plângerile penale, pentru că nimic nu s-a concretizat într-o condamnare.

La fel, un credit de sute de mii de euro obţinut de la Piraeus Bank a fost manţocărit de acelaşi individ, care i-a plătit propriului său fiu (între timp băgat la puşcărie pentru alte fraude!) contravaloarea a 10 vagoane cu zahăr la pliculeţe. Am văzut factura cu ochii mei, am scris despre caz şi… nimic! Nimeni n-a mers la puşcărie pentru acest fals infect şi grosolan, deşi era evident că necesităţile hotelului ar fi fost acoperite pe 1.500 de ani, iar capacitatea de depozitare ar fi fost depăşită cu 15.000%!!!

Maşinile pe care SCT le punea la dispoziţia clienţilor au ajuns, fraudulos, tot la una dintre firmele fostului ofiţer SRI Gabriel Vâlcu. S-a reclamat şi acest lucru. Tot degeaba! Noroc cu DNA că l-a ridicat în alt dosar, altfel şi acum acest băieţaş ne-ar fi râs în faţă!

SC Turism Muntenia se află în acest moment în insolvenţă. Instanţele au numit, succesiv, mai mulţi lichidatori judiciari, dintre care niciunul nu şi-a făcut datoria aşa cum ar fi trebuit. Toţi au încercat doar să facă rost de cumpărător, seduşi de comisionul fabulos de minim 300.000 de euro pe care l-ar fi obţinut!

În ultimul timp am investigat cu atenţie această firmă, altădată un simbol al Piteştiului. Sunt multe lucruri pe care nu le înţeleg încă pe deplin, sunt alte lucruri care mă şochează.

În săptămânile următoare vom lămuri tot. Pentru că un principiu de bază într-un stat democratic spune că oricine greşeşte plăteşte! Oricine!

D.M.D.                                                                                                                

Lasa un raspuns