Noul comandant al Poliţiei argeşene, comisarul-şef Pieleanu Tudorel, va fi sesizat cu privire la ilegalităţile de la Direcţia Silvică Argeş

0
486

Datorită relaţiei de prietenie de notorietate dintre fostul comandant al IPJ Argeş Petre Ioanițescu şi şeful Direcţiei Silvice Argeş Armand Chiriloiu, niciun poliţist nu a avut curajul să-şi bage nasul în cloaca de la DS Argeş.

Au existat zeci de plângeri, referate, sesizări, memorii, sute de articole de presă în care era prezentat pe larg jaful din bani publici practicat de gaşca lui Chiriloiu în instituţie. Este vorba despre tăierile ilegale care au loc într-o zonă protejată de lege, Pădurea Trivale, unde stejari de 100 de ani au căzut sub drujbele mafiei lemnelor cu conexiuni la vârful direcţiei, despre maşinile instituţiei pe care toată şleahta de ciumpalaci a lui don Armando (printre care şi nevasta pe care şi-a angajat-o ilegal la Ocolul Silvic Piteşti!) le foloseşte non-stop, de cele mai multe ori în interes personal, cheltuind zeci de mii de euro anual din banii direcţiei, despre hărţuirea la care sunt supuşi angajaţii care nu fac parte din grupul de pupincurişti ai directorului Chiriloiu (unii deja au decedat din cauza torturii morale şi presiunilor de neînchipuit la care sunt supuşi, alţii sunt grav bolnavi!) etc.

Lucrurile s-au schimbat însă la IPJ Argeş din momentul în care la conducerea Poliţiei argeşene a ajuns dl. comisar-şef de poliţie Pieleanu Tudorel, o persoană onestă care nu are nimic de-a face cu clica de foşti ciraci ai lui Ioanițescu.

Aşa că, în zilele următoare, noi sesizări vor fi depuse direct la IPJ Argeş, unde vor fi cerute anchete cu privire la o mulţime de potenţiale infracţiuni de abuz în serviciu. Cum ar fi faptul că maşinile instituţiei funcţionează în regim ilegal, fiind parcate acasă la salariaţi, şi nu la sediul ocoalelor silvice sau al direcţiei. Ilegalităţile pot fi depistate foarte simplu prin verificarea registrelor de intrări/ieşiri sau a caietelor de parcare, unde sunt trecute orele ieşirii şi intrării în unitate, şi prin verificarea foilor de parcurs, a delegaţiilor şi traseelor. Dacă acestea sunt falsificate, acest lucru va fi depistat foarte uşor pentru că există fotografii ale maşinilor făcute atât în cursul săptămânii, cât şi în weekend, unele la diverse chefuri şi evenimente care vor demasca falsurile. Plus că eventuale falsificări ar reprezenta infracţiuni distincte şi mult mai grave.

În continuare aşteptăm de la Maria Dinu, administratorul public al judeţului Argeş, dovada faptului că a plătit închirierea cabanei de la Mozacu unde şi-a serbat ziua de naştere. Şi mai aşteptăm de la senatorul Şerban Valeca un punct de vedere prin care să ni se explice dacă protecţia pe care domnia sa i-o acordă numitului Armand Chiriloiu are legătură cu banii „investiţi” de acesta în organizarea mitingului PSD-ALDE împotriva abuzurilor de la Bucureşti…

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns