Noua conducere arată fermitate şi determinare: Prima decizie curajoasă a PSD din ultimii patru ani: excluderea lui Dorin Mărășoiu!

0
144

De ani buni, practic a început imediat după ce s-a format noul Consiliu Judeţean Argeş în vara lui 2016, Dorin Mărășoiu face pe nebunul. Nu respectă la vot linia partidului, a negociat cu PNL în vederea schimbării din funcţie a preşedintelui Dan Manu, a contestat leadership-ul organizaţiei PSD Argeş în mod public în nenumărate rânduri, indiferent cine a ocupat funcţia de preşedinte al filialei.

Totul a fost dublat de o aroganţă penibilă, având în vedere faptul că vine totuşi din partea unui om căruia partidul i-a oferit o funcţie de vicepreşedinte al CJ Argeş în perioada 2013-2016, iar acum l-a promovat şef al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Argeş, deşi comportamentul lui răzvrătit impunea o excludere. De unul singur, Mărășoiu n-a reuşit mai nimic, nici profesional, nici politic, lucru care ar fi trebuit să-l aducă de mult cu picioarele pe pământ!

Unde a greşit Dorin Mărășoiu? Îi explic eu aici, pe scurt. Sper să înţeleagă măcar acum, când cariera lui politică a dispărut pentru totdeauna şi se va întoarce să caute, alături de pădurarii lui, rudari aflaţi la furat de lemne!

În primul rând, PSD nu avea nicio obligaţie faţă de el. Funcţiile se câştigă, nu se primesc pe ochi frumoşi. Sau pe gură mare! A primit vicepreşedinţia CJ Argeş, a primit mandate repetate de consilier judeţean, a ajuns şef la ATOP etc. Orice analiză, oricât de sumară, arată că n-a meritat aceste funcţii. Nu a făcut nici cine ştie ce rele, dar nici lucruri deosebite. Ori, PSD are nevoie de oameni de acţiune. Să te superi că nu eşti promovat după ce ai primit mai mult decât meritai înseamnă să stai prost la capitolul autoevaluare!

În al doilea rând, disciplina de partid este obligatorie. Nu face partidul cum vrei tu, te conformezi tu la deciziile partidului! Dacă-ţi convine. Dacă nu, nu te ţine nimeni, dă-ţi demisia! Nu poţi să te plângi că eşti marginalizat când eşti singurul consilier care nu respectă deciziile majoritare!

În al treilea rând, nu poţi discuta cu liberalii despre demiterea preşedintelui PSD de la CJ Argeş, nu poţi să dai interviuri pe această temă, lăsând să se înţeleagă că, vezi Doamne, tu şi alţii încă te gândeşti cum să votezi! Vrei să fii şmecher? Tai-o din partid şi fă pe deşteptul ca independent!

În al patrulea rând, nu poţi să critici noua conducere a organizaţiei judeţene, într-un an cu două alegeri importante, chiar în seara în care a fost aleasă! Dacă oamenii ar face ceva greşit, e normal că nu trebuie să taci, dar erau aleşi de două ore şi tu, Dorin Mărășoiu din echipa adversă, deja vomitai fiere pe facebook! Aşa ceva nu se iartă!

Conducerea PSD Argeş a fost aleasă cu o majoritate de două treimi. Sincer deci, majoritatea gândeşte altfel decât tine şi candidatul tău de doi lei, marioneta Maria Dinu! Deci te conformezi şi te înscrii pe linia partidului sau pleci! Nu există dreptul de a-ţi jigni şefii de partid o dată la două zile fără sancţiune. Unul o fi fost peremist, altul s-o fi răzgândit vreodată, dar amândoi sunt oameni care s-au dedicat PSD trup şi suflet şi care au valoare de zece ori cât tine.

Şi, băi Dorine, Cristian Gentea care-ţi stă ţie în gât este omul care, acum foarte puţină vreme, ţi-a salvat postul de la ATOP, mă. Fie şi numai din bun-simţ trebuia să taci naiba din gură, că… aşa cere bunul-simţ. Dacă, fireşte, ştii ce-i ăla!

Şi în final motivul decisiv pentru care te-au dat afară este că ai sunat primari din sudul Argeşului şi le-ai spus că-i vei vizita tu, cu Bogdan Ivan, pentru a-i convinge să intre în Pro România!

Nu vei convinge pe nimeni, nu te va primi nimeni! I-ai convins doar pe cei din Biroul Judeţean al PSD Argeş să te excludă, lucru extrem de benefic pentru partid!

Cât despre valoarea ta individuală, ea se va vedea la alegerile pentru funcţia de primar al comunei Călineşti, când garantez că nu vei obţine 10% din voturi! Dar mai avem patru luni şi vom vedea asta cu toţii.

Cât despre aşa-zisa ta eliberare, cum că acum vei putea critica şi bălăcări la liber fostul tău partid, bagă mare! Chiar te rog! Numai că, personal, fiind vorba de oameni pe care-i cunosc şi care-mi sunt dragi, promit să-ţi răspund eu în locul lor, oricât de jos ai coborî ştacheta!

D.M.D.

Lasa un raspuns