Nino nino nino! PENALUL recidivist Florin Frătică bate câmpii şi crede că brădenii îl vor vota ca să recupereze perioada în care a stat la puşcărie pentru prejudicii mai mari decât bugetul comunei pe un an!

0
276

Să ştiţi că a înnebunit lupul! Zilele acestea, celebrul recidivist Florin Frătică de la Bradu, împreună cu un numeros grup de prieteni şi susţinători (doi beţivi şi un alcoolist!), a fost zărit mort de treaz prin comună în timp ce împărţea ziare.

În săptămânalul cu pricina, Florin Frătică îşi anunţa revenirea spectaculoasă în lupta politică pentru Primăria Bradu şi îşi trecea în revistă avantajele.

În primul rând, este singurul primar din istorie care a stat mai mult la puşcărie decât la primărie. A avut mai multe dosare penale decât ani de mandate!

În al doilea rând, este singurul primar care a fost cercetat penal pentru un prejudiciu mai mare decât bugetul comunei Bradu pe un an întreg!

În al treilea rând, este unicul ales local care şi-a înşelat atât fosta soţie, Mirela, cât şi amanta, Alina Olărescu, cu Alina Gușe! N-a fost triunghi conjugal, ci patrulater conjugal! Tot futaiul lui Frătică s-a făcut pe bani publici, aşa cum îi stă bine unui PENAL care se respectă!

În rest, fiindcă l-am văzut disperat să comunice cu brădenii, am zis că Frătică merită o mână de ajutor şi ne-am implicat în promovarea şi comentarea mesajelor lui. Omul este fabulos, trebuie să recunoaştem. Părea în formă când a dat interviul, ai fi jurat că a consumat două ceaiuri cu Ayahuasca, trei liniuţe şi un litru jumătate de La Gavulin de 25 de ani!

Ecce homo:

N-am dispărut din viaţa politică sau administrativă, doar că n-am mai fost în prima linie!” Florine, ai fumat ceva? Normal că ai dispărut din viaţa administrativă din moment ce nu mai ai nicio funcţie oficială, plus că te-au condamnat la puşcărie, dar ţi-au suspendat executarea de milă şi te-au lăsat acasă că scădea consumul de alcool în Bradu.

Am fost prezent la fuziunea dintre PNL şi Partidul pentru Argeş şi Muscel din calitatea mea de vicepreşedinte PAM. Dacă fuziunea se va concretiza, voi deveni simplu membru PNL.” Vrabia mălai visează, nea Frătică! Tu eşti deja îngropat politic, fiindcă PNL a anunţat deja că nu te primeşte, pentru că tu, ca orice fost puşcăriaş condamnat pentru fapte de corupţie, eşti incompatibil cu calitatea de membru PNL, conform statutului partidului.

În rest, cu calitatea de vicepreşedinte PAM te poţi şterge la fund, fiindcă nu valorează nimic! Capisci?

Am rămas activ în comunitate, am răspuns mereu la telefoane şi am căutat să dau soluţii celor care m-au căutat.” Ai căutat să dai soluţii celor care te-au căutat? Pari că ai făcut orele de dezvoltarea vorbirii cu Johnny Walker, Florine! Aşa eşti tu activ în comunitate, răspunzând la telefoane?! Dumnezeule mare! Dacă n-ai fi tare bătut în cap, ai părea chiar fraier! Apropo, că nu mă pot abţine, ai fost telefonist(ă) într-o viaţă anterioară? Că prea faci mare caz dintr-un banal „alo, Florin la telefon!”.

În fine, fii atent, îţi dau o problemă de logică menită să te ajute să depăşeşti coeficientul de 83 la IQ: „O casă are două etaje şi mansardă. Pe fiecare etaj sunt câte trei camere. Fiecare cameră are câte două ferestre. Pe acoperiş sunt patru hornuri. În ce an a murit bunica portarului?!”. Când afli răspunsul, să i-l spui şi Alinei, pentru că şi ea pare la fel de isteaţă ca o maşină de cusut!

Experienţa îmi spune că sunt mult mai eficient decât actualul edil din comună. Am mai multe idei, am iniţiativă, am experienţă… Momentan nu vreau să vă spun ceea ce vreau…” Aici suntem toţi de acord cu tine. Ai atâtea idei încât mulţi spun că eşti idiot!

Şi eficienţă ai cât cuprinde, lucru pentru care pot depune mărturie procurorii care te-au băgat de câteva ori la puşcărie. Nu lăsai un ban neprăduit, o licitaţie netrucată, o tutuliţă nebabardită!

Nu vrei să ne spui ceea ce vrei? Of, Socrate, ce frumos vorbeşti tu ca un beţiv şi când eşti treaz! Important este să ştii tu ce vrei să spui, că noi oricum nu înţelegem nimic!

Mai pe final, după ce a plictisit de moarte procentajul de 3,14 % din electoratul brădean care mai este interesat de aventurile lui suprarealiste de PENAL care vrea înapoi la primărie, Florin Fermecătorul a mai dezvăluit că a făcut un sondaj din care a aflat că a fost susţinut mereu de o parte dintre brădeni care au fost alături de el, au crezut în el şi au fost mulţumiţi de cum a condus comuna în cele două mandate!

N-a făcut niciun sondaj, minte ca un derbedeu care şi-a făcut ucenicia în PDL! Are însă dreptate când spune că sunt oameni care au fost mereu alături de el şi au crezut în el. Că doar n-a furat singur, ce pana lui! Vechea lui bandă din PDL, trupa de prăduitori care-l ajutau să facă din Bradu o comună mai săracă în fiecare lună, da, ăştia îl regretă amarnic. Din nefericire pentru el, sunt prea puţini şi pentru a-l băga din nou în Consiliul Local Bradu!

Deci… ghinion!

În realitate, Florin Frătică nu revine în politică. De la tomberon nu poţi ajunge decât la groapa de gunoi! Cel mai probabil va reveni la puşcărie. Acum însă ştie mersul şi se va acomoda rapid, mai ales că se va reîntâlni cu fostul lui coleg de celulă, Radu Mazăre!

D.M.D.

Lasa un raspuns