Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș: PSD are soluții pentru sprijinirea mediului de afaceri grav afectat de pandemie!

0
37

DEste necesar un pachet de măsuri de sprijinire a agenților economici, mai ales în contextul în care guvernele de dreapta de până acum au lăsat de izbeliște firmele.

Lipsa măsurilor solide de sprijin din partea guvernelor de dreapta a împins România în jos într-un clasament global care analizează susținerea direct de la buget, prin măsuri fiscale, acordată de state la nivel global.

România este pe locul 111 în lume din acest punct de vedere, din 192 de state pentru care FMI colectează date!

În acest clasament, România se află alături de țări din Africa, Asia și America Centrală! Concret, România se află imediat după Honduras și și cu puțin înaintea Panama și Zimbabwe!

Iar dintre țările europene, sunt poziționate mai jos decât România doar Albania, Republica Moldova și Belarus. Aceste țări au fost ultimele din Europa la susținerea economiei prin măsuri fiscale în pandemie!

În urma negocierilor cu PNL și UDMR pentru formarea noului Guvern, PSD a reușit să impună un set de măsuri urgente de sprijin pentru mediul de afaceri. Redresarea economică, precum și creșterea veniturilor populației sunt principalele ținte ale PSD în noul Guvern!