Nicolae Georgescu, deputat PSD: „Un an de guvernare PNL… Orban și gașca sa – multe promisiuni, puține fapte!

0
20

La 10 octombrie 2019, guvernul Orban a preluat puterea în România! La promisiuni, cabinetul Orban se prezenta bine… La fapte însă, guvernanții au lăsat de dorit!

Din start, îmi amintesc că Guvernul Orban a lăsat loc în bugetul pe 2020 pentru creșterea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie. Mai mult, încă de la preluarea guvernării, Orban a spus că pensiile vor fi mărite conform promisiunilor. Din păcate, însă, acest lucru nu s-a mai întâmplat, deși Partidul Social Democrat a forțat, pe cât posibil, această mărire.
Chiar ieri, Guvernul Orban a atacat la CCR votul pentru mărirea pensiilor cu 40%!
Așadar, domnilor guvernanți, acumulați deja o mare bilă neagră!
Să continuăm…
Încă de la început, cap de afiș au fost împrumuturile făcute de Florin Cîțu! Nimeni nu a înțeles, însă, unde au mers banii. Recent, o statistică l-a prezentat pe Cîțu drept ministrul Finanțelor ce a împrumutat cei mai mulți bani din istorie! Chiar insist să ne spună și ce face domnul Cîțu cu banii împrumutați!
Din martie, ne-a lovit, oficial, și pandemia! Țineți minte că domnii guvernanți și chiar președintele României au luat totul în derâdere. Apoi, nu au mai știut ce să facă, iar în prezent, în țara noastră este un haos total: medical, financiar, social și economic…
Odată cu pandemia, guvernanții au descoperit ordonanțele militare și au început să impună primele restricții de circulație, comerț și alte activități industriale.
Din aprilie, guvernații au început să pună pentru prima dată sub semnul întrebării majorarea pensiilor cu 40% și să excludă dublarea alocațiilor pentru copii.
Imediat, și Orban a anunțat că alocațiile nu vor fi dublate în 2020, ci va fi o creștere de 20%, iar pensiile ar urma să crească nu cu 40%, ci mai degrabă cu 15%, pentru ca – până la urmă să fie doar 14%, la rectificarea bugetară.
În august, ministrul Finanțelor a ieșit să răspundă unei alte promisiuni din programul de guvernare pe care n-a reușit s-o îndeplinească. “Am încercat să tăiem pensiile speciale, dar n-am reușit din cauza Avocatului Poporului și din cauza Parlamentului”, a spus el. Total fals, acest lucru se putea face, chiar de către guvern, prin OUG!
Rectificarea bugetară din vară a scos în față cifrele reale: economia a scăzut în #2020 cu 3,8%, iar deficitul bugetar este de 8,6% din PIB.
Bineînțeles că noi am resprins prin vot și prin lege toate variantele PNL! PSD a cerut mărirea alocațiilor, a pensiilor, a salariilor profeosorilor – așa cum s-a promis!
În plus, așa cum ne-am luptat pentru ca sporul COVID-19 să fie acordat personalului din Sănătate, așa am făcut, recent, și cu personalul din Învățământ!
Știm cine se va opune în continuare, însă nu ne interesează, noi luptăm pentru români!
Zilele trecute, după pauza luată cu ocazia campaniei pentru alegerile locale, ministrul Finanțelor a spus că e iminentă o nouă rectificare bugetară până la finalul acestui an, și că bugetul pe 2021 va fi prezentat de următorul guvern.
Cu siguranță, un guvern fără PNL, pentru că românii nu mai suportă hoții!

Lasa un raspuns