Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș: Pentru a crește substanțial investițiile publice avem nevoie ca lucrurile să se miște rapid

0
49

O condiție sine qua non pentru dezvoltarea României este extinderea sistemului de autostrăzi și modernizarea căii ferate pentru a facilita accesul la resurse materiale și umane, care ar permite valorificarea potențialului economic al tuturor zonelor țării. Totodată, implementarea în regim de urgență a proiectelor de mari #investiții în infrastructura critică, crește încrederea în economie și contribuie la atenuarea crizei economice. Este acel moment în care România are ocazia nu doar să recupereze decalajele generate de întârzierea implementării unor reforme reale, dar și să folosească acest decalaj ca un element de redresare rapidă în actuala criză ce se manifestă la nivel mondial.

Altfel spus, pentru a crește substanțial investițiile publice avem nevoie ca lucrurile să se miște rapid. Pentru asta, Partidul Social Democrat, prin intermediul specialiștilor săi, a propus în Guvern și a dat undă verde în această săptămână la Camera Deputaților, în Comisia juridică, de disciplină și imunități, proiectului de modificare a legislației în domeniul achizițiilor publice.

Indiferent de partidele sau cârcotașii care ne atacă, vom trimite acest proiect cât mai repede posibil la promulgare, deoarece românii nu mai pot să aștepte cu anii să fie modernizate infrastructurile de transport rutier și feroviar, de sănătate, educație, energie, mediu și agricultură.