Nicola Inquieto se întoarce în România peste două luni!

0
135

Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie în ceea ce îl privește pe afaceristul italian Nicola Inquieto, cercetat pentru că ar fi spălat bani pentru Mafie. Astfel, instanța supremă a decis ca Inquieto să se întoarcă în România în luna iulie, pentru a fi judecat pentru o serie de infracțiuni comise pe teritoriul tării noastre.

„Admite contestaţia formulată de persoana solicitată Inquieto Nicola împotriva sentinţei penale nr.37/F din 9 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi, rejudecând: Reduce durata perioadei prelungirii predării temporare a persoanei solicitate Inquieto Nicola, către autorităţile italiene, de la 180 de zile, la 60 de zile, respectiv de la data de 26 mai 2019, până la data de 24 iulie 2019, inclusiv. […] Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 mai 2019”, se arată în încheierea de ședință a ICCJ.

În zilele următoare, Nicola Inquieto urmează să-și afle pedeapsa dispusă de autoritățile italiene, în procesul în care este acuzat că ar face parte din gruparea mafiotă Camorra. Acesta riscă să stea 18 ani în închisoare.

Lasa un raspuns