Narcis Sofianu este, indiscutabil, cel mai isteric liberal din PNL Argeş. Este atât de agitat încât are momente când uită că-i reprezintă pe Brătieni şi pare cel mai vajnic tânăr comunist pe care l-a cunoscut vreodată judeţul Argeş.
Marţi, PNL Piteşti a organizat o conferinţă în Pădurea Trivale, conferinţă care poate fi urmărită pe youtube. În cadrul acesteia, printre foarte multă demagogie împănată cu fanfaronada care-l caracterizează, Narcis Sofianu a arătat încă o dată că el nu este un adevărat liberal, ci este asemenea comuniştilor, duşmanul proprietăţii private.
Astfel, Sofianu a propus exproprierea celor care deţin circa 40 de hectare de teren forestier în Pădurea Trivale, pentru suma ridicolă de 25.000 de euro hectarul!
Dincolo de faptul că esenţa liberalismului o reprezintă tocmai apărarea cu orice preţ a proprietăţii private, dincolo de preţul care reprezintă un adevărat furt pe faţă (Sofianu zice că acesta este preţul unui hectar de pădure de stejar, dar în Trivale este zona 0 a Argeşului, unde nu poţi să cumperi cu 2,5 euro/mp!!!), iniţiativa este în sine un abuz care ar fi împiedicat de justiţie. Exproprierile se fac pentru construcţii de autostrăzi, de drumuri naţionale, pentru ridicarea unor construcţii de interes public (baraje, diguri etc.), nu pentru a fi constituite aşa-zise zone protejate.
Pentru că nu trebuie omis că nu din pădurile private din Trivale s-a jefuit… ca în codru, ci din suprafaţa enormă de pădure administrată de Direcţia Silvică Argeş. Iar singurul arestat pentru prăduială forestieră a fost ex-directorul PNL-PDL al D.S. Argeş Ion Dobrinoiu!
Evident, de ţevile în valoare de peste 110 miliarde lei vechi, vândute de fratele lui, afaceristul vâlcean Nicolae Sofianu, Termoficării la comanda lui Tudor Pendiuc, junele Narcis iar n-a scos un cuvânt. Banii piteştenilor ajunşi la familia lui…

D.M.D

Lasa un raspuns